Arşiv Anasayfa Deniz Ürünleri
Sayfalar: 1
Tereyağlı Turna Balığı By: SmBRN Date: 26 May 2010, 17:36:29
Tereyağlı Turna Balığı:
Süre: 80 dakika
Kaç Kişilik: 6

Malzemeler:

Yaklaşık 1,5 kilo ağırlığında 1 adet turna balığı
200 gr tereyağı
2-3 Adet taze sarımsak
Yarım su bardağı beyaz şarap
1 Adet havuç
1 Adet kuru soğan
2 Adet karanfil tanesi
Yarım su bardağı sirke
1 Tatlı kaşığı tuz
1 Çay kaşığı karabiber
Hazırlanışı:
Geniş bir tencerenin içine 2 litre su, üzerine 2 karanfil tanesi, saplanmış kuru soğan, doğranmış havuç, sirke, tuz ve karabiber koyup, kapağı kapalı olarak 30 dakika pişirin.
Bu haşlama suyunu bir kenarda ılınmaya bırakın.
Bu arada ayıklayıp, temizleyin ve yıkadıktan sonra bu suyun içinde kısık ateşte 20-25 dakika pişirin.
Balığın pişip, pişmediğini etine çatal batırarak kontrol edin.
Balık piştikten sonra suyunu süzerek derisini çıkarın ve bir tabağa alın.
İnce ince kıyılan taze sarımsaklar ve şarabın içinde, şarabın yarısı kalıncaya kadar haşlayın ve ateşten alıp, sıcak tutun.
Kabın içine tereyağını ilave edip, kuvvetli bir biçimde beyaz köpük haline gelene dek çırpın.
Hazırlanan bu beyaz sosun bir kısmınbı balığın üzerine yayın ve geri kalanını da yeme sırasında kullanmak üzere bir sos kabında muhafaza edin.Tereyağlı Turna Balığı

SiteMap - İmode - Wap2