Arşiv Anasayfa Deniz Ürünleri
Sayfalar: 1
Hamsi Kuşu Tarifi By: SmBRN Date: 26 May 2010, 17:41:50


Hamsi Kuşu Tarifi
Malzemeler
(4 kişilik)
1 kg hamsi
1 demet taze soğan
1 kase mısır unu
2 soğan
3 yumurta
Yarım demet maydanoz Kuru nane, Tuz, karabiber 1 dolmalık kırmızıbiber
Yapılışı:
Hamsileri temizleyip fileto haline getirin. Biberin çekirdeklerini temizleyip çok ince zar şeklinde kesin. Yumurtaları ayrı bir kasede iyice çırpın. İç malzeme için, taze soğanı ve maydanozu temizleyip kıyın. Soğanı soyup kıyın. Kıyılmış soğanlar, 2 tatlı kaşığı mısır unu, maydanoz, tuz ve baharatı bir kasede harmanlayın. Fileto haline getirdiğiniz hamsilerden iki tanesini tezgahın üzerine alın. Hazırladığınız iç malzemeyi üzerine yayıp üzerini tamamen kapatacak şekilde iki hamsiyi yapıştırın. Avucunuzun içinde sıkarak köfte şeklini verin. Malzeme bitene kadar aynı aynı işlemi tekrarlayın. Hazırladığınız hamsi yumrularını önce çırpılmış yumurtaya sonra mısır ununa bulayın. Kızgın yağda ya da fırının ızgara bölümünde kızartın. Sıcak servis yapınHamsi Kuşu Tarifi

SiteMap - İmode - Wap2