Arşiv Anasayfa Deniz Ürünleri
Sayfalar: 1
Fırında Uskumru By: SmBRN Date: 27 May 2010, 12:05:15
5 adet(4 kişilik) uskumru balığı, yukarıdan aşağıya doğru fileto şeklinde kesilir ve su altında iyice temizlenir . Suyundan arındırılması için balıklar, havlu kağıt içerisinde ince tuz ile tuzlanıp temiz bir tabakta bekletilirler. Diğer taraftan, 4 adet patatesi halkalar veya dilimler şeklinde kesiniz. Bu patatesleri, içerisinde 4 çorba kaşığı kadar zeytin yağı bulunan alüminyum veya fırın tepsisinin içerisine yerleştiriniz. Suyu alınmış hafif tuzlu balıkları estetik bir şekilde ön arka olmak üzere patates aralarına yerleştiriniz, gerekirse üzerlerine kekik, kırmızı biber ilave ediniz. Geride kalan 1 bardak yağı balıkların üzerinde gezdiriniz ve balıkların üzerlerine kapanıncaya kadar iyi su ilave ediniz.
Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında, 180 derecede, 30 dakika pişiriniz.. Afiyet olsun..


Not: Balık yemekleri mutlaka sıcak olarak servis yapılmalıdır.... Fırın için bez eldiven kullanınız.....


SiteMap - İmode - Wap2