Arşiv Anasayfa Deniz Ürünleri
Sayfalar: 1
Kalkan Balığı Izgarası By: SmBRN Date: 27 May 2010, 12:06:08
ALKAN BALIĞI IZGARASI NASIL YAPILIR :

Kalkan balığı uzun dilimler halinde kesildikten sonra, tatlı su ile iyice yıkanır. Havlu peçete ile suyundan arındırılıp, yan taraftaki bir tabağın içine konur.

Geniş bir tabakta, yeterli miktardaki zeytin yağı içerisinde 15 dakika kadar balıkları bekletiniz.

Diğer tarafta hazırlanmış olan orta ısıdaki(15o C) ızgarada balıkların iki yüzünüde iyice pişiriniz.

Pişen balıkları, uzunca bir tabak içerisine yerleştiriniz. Yanında da Kırmızı soğan, yeşillikler ve limon ile herkese servis yapınız... Balıktan sonra Beyaz helva yemeyide ihmal etmeyiniz..


Afiyet olsun ...

SiteMap - İmode - Wap2