Arşiv Anasayfa Salatalar
Sayfalar: 1
Kuru Üzümlü Karnabahar Salatası By: PnR_Sz Date: 06 May 2010, 17:22:09
Malzemeler
1 Karnabahar, çiçeklere ayrılmış
500 gr arpacık soğanı
Tuz
225 ml beyaz şarap
125 ml su
5 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı sirke
3 domates, kabukları soyulup doğranmış
3 yemek kaşığı kuru üzüm
1 Çay kaşığı şeker
1/2 çay kaşığı kekik
1/2 çay kaşığı kişniş karabiber






Yemeğin Tarifi 
İki ayrı tencere dolusu suyu bir taşım kaynatın. Birine soğanları, diğerine ise karnabaharları koyun. Her ikisini de 5 dak haşlayıp süzdürün.

Kalan malzemeyi büyük bir tencereye koyun. Tuz ve biberle tatlandırın. İyice karıştırın. Bir taşım kaynatın. Ateşi kısıp tenceredeki malzemeyi 5 dak. pişirin.

Bu sürenin sonunda soğan ve karnabaharı ekleyin ve ara sıra karıştırarak 10 dak. daha pişirin.

Delikli bir servis kaşığı kullanan sebzeleri servis tabağına, aktarın Tencerede kalan sosu tekrar kaynatı Sosu 5 dak. ağır ateşte kaynatarak çektirin. Sebzelerin üstüne koyup soğuyuncaya kadar bekleyin ve serv yapın.

DİKKAT: Karnabahar çiçeklerini fazla pişirmemeye dikkat edin. Hala sert olduklarını anlamak için pişirirken keskin bir bıçakla kontrol edin.

HAZIRLAMA: Soğanların başlarını kesip, kabuklarım çıkartın. Soğanları bütün tutun.

SERVİS ÖNERİLERİ: Bu başlangıç olarak iyi bir yemektir. Çünkü önceden hazırlanabilir. Sıcak ekmekle sunun.
Ynt: Kuru Üzümlü Karnabahar Salatası By: Karaelmas Date: 14 July 2013, 17:20:16
Teşekkürler.
Ynt: Kuru Üzümlü Karnabahar Salatası By: bushee Date: 16 July 2013, 18:30:30
uff oruçlu oruçlu canm çekti iftara yapsam mı kşi Gülümseme

SiteMap - İmode - Wap2