Karidesli Tavuk By: SmBRN Date: 30 May 2010, 13:52:36 Malzemeler
1 Adet tavuk göğüs ( küp şeklinde doğranmış ) 50 Gr karides (dondurulmuş) 2 Çorba kaşığı soya sos 1 Su bardağı su ½ limon suyu ½ Su bardağı kıyılmış mantar 1 Çay kaşığı zeytinyağı 5 Adet badem Kekik Tuz Karabiber Yapılışı :
Bir bardak suyun içerisine tuz, biber, kekik ve saya sos koyarak iyice karıştırın Kalın dipli bir tencerede tavuk parçalarını hazırladığınız su ile 8-10 dakika pişirin Diğer tarafta, tavanın içerisinde yağı ısıtın önce karidesleri, daha sonra ise mantarları ekleyerek sote edin Pişen tavuk parçalarını servis tabağına alın Mantar, karides karışımını üzerine koyun ve karıştırın Kıyılmış (yada ikiye bölünmüş) bademler ile süsleyerek servis yapın
NOT: Dondurulmuş karidesleri bir, iki dakika sıcak suyun içerisinde bekletirseniz hemen çözülürlerYnt: Karidesli Tavuk By: Karaelmas Date: 14 July 2013, 17:19:17 Teşekkürler.