Arşiv Anasayfa Tatlılar
Sayfalar: 1
Portakalı Irmik Helvası By: SmBRN Date: 06 June 2010, 10:45:37



Malzemeler;

2 su bardagi irmik
2 su bardagi toz seker
1 su bardagindan 3 parmak eksik zeytinyagi (bilhassa zeytinyagi olmasi gerekiyor)
1 yemek kasigi cam fistigi
1 portakal kabugu rendesi
1 su bardagi portakal veya mandalina suyu
2 su bardagi su

Yapılışı:

1. Yayvan teflon tavaya zeytin yagi, fistik,irmik,portakal kabugu rendesini koyun
2. Hafif rengi donene kadar karistirarak kavurun.
3.1 bardak portakal suyu ve 2 bardak sicak su karistirip irmigin uzerine dokun ve karistirin.
4. Bir müddet daha karistirip sekeri ilave edin. 2-3 dakika daha karistirip ocaktan alin
5. Kapagini kapatip uzerine temiz bir havlu ile ortup demlemeye birakin.
6. Soguduktan sonra servis edebilirsiniz
Ynt: Portakalı Irmik Helvası By: !aysun! Date: 04 November 2011, 14:34:26
Teşekkürler

SiteMap - İmode - Wap2