Arşiv Anasayfa Tatlılar
Sayfalar: 1
Kadayıf Sarması By: SmBRN Date: 06 June 2010, 10:57:49



MALZEMELER

* 500 gr. tel kadayıf

* 250 gr. tereyağı

* 250 gr. ceviziçi

Şerbeti için:

* 3,5 su bardağı tozşeker

* 3.5 su bardağı su

* 1 tatlı kaşığı limon suyu

TARİF

1. Tereyağını şeffaflaşana kadar eritin. Kadayıfı kırmadan elinizle ayırın ve kızarmış ve ilk sıcağı çıkmış tereyağını kadayıfa iyice yedirin.

2. Düz bir zemine kadayıftan bir parça alıp uzunlamasına ve sarılabilecek şekilde yayın. İçine bir miktar ceviz koyup sıkıca sarın ve tepsiye dizin, kadayıfın tamamına bu işlemi yapın.

3. 175 derece ayarlı fırında iyice kızarana kadar pişirin.

4. Şekeri ve suyu tencereye alın. Kaynadıktan 10 dk. sonra limon suyunu ilave edin ve 2-3 dakika sonra ocağı kapatın. Soğumuş tatlıya sıcak şerbeti dökün.

5. Tatlı şerbeti çekince servise hazırdır.

6. Üzerini fıstık veya cevizle süsleyip servis yapın

Ynt: Kadayıf Sarması By: Karaelmas Date: 23 February 2013, 16:34:05
teşekkürler.

SiteMap - İmode - Wap2