Arşiv Anasayfa Tatlılar
Sayfalar: 1
Irmik Helvalı Baklava By: SmBRN Date: 06 June 2010, 11:00:14
Malzemeler;

3 adet baklavalık yufka,
üzeri için 1 çay bardağı erimiş tereyağı,
irmik helvası (tarifi aşağıda)

Şerbeti için;
1 bardak şeker,
1 bardak su,
birkaç damla limon suyu.

İrmik helvasının tarifi:

200 gr. margarin,
yarım çay bardağı sıvıyağ,
1 avuç çam fıstığı veya ceviz,
1,5 su bardağı irmik,
1,5 su bardağı süt,
yarım su bardağı toz şeker.

Yapılışı:

yağ eritilip sıvıyağ eklenir fıstıklar yağ karışımda biraz pembeleştirildikten sonra irmik eklenir penbeleşene kadar kavurulup önce süt ilave edilip karıştırılır sonra da şeker eklenerek karıştırarak pişirilir ve yarım saat demlendirilir.
Sonra baklavalık yufkalardan bir kasenin içine iki kat serilip içine helva doldurulur kapatılıp ters çevirilir tepsiye dizilir hepsi bitince üzerine eritilmiş tereyağı sürülerek 200 derece önceden ısıtılmış fırında pişirilir
fırından çıkınca üzerlerine şerbet gezdirilerek servis edilir.
Ynt: Irmik Helvalı Baklava By: Karaelmas Date: 17 July 2013, 00:43:49
Teşekkürler.

SiteMap - İmode - Wap2