Arşiv Anasayfa Tatlılar
Sayfalar: 1
Kaymaklı Ve Meyveli Katlar By: SmBRN Date: 09 June 2010, 10:06:49


Malzemeler:

* 300 g milfoy hamuru
* 1,5 - 2 y.k. pudra sekeri
* 200 g ahududu (ben dort kisi icin yaklasik 80 tane kullandim
* 3 - 4 y.k. kaymak
* 8 - 10 adet cilek (dorde bolunmus)



Yapilisi:

1. Firini 220 dereceye isitin. Milfoy hamurundan 7,5 cm capinda 12 adet daire kesin, yagli kagidin uzerine dizip 10 dk kadar buzdolabinda bekletin. Buzdolabindan aldiginiz daireleri ters cevirin (boylece piserken esit sekilde kabaracaklar), uzerlerine pudra sekeri eleyip firina verin. Uzerleri altin rengi olup kabarana kadar pisirin. Kabaran daireleri firindan alip sogumaya birakin.



# Bu sirada kaymagi ve pudra sekerini bir kapta iyice karistirin. Soguyan milfoy hamurlarini enine uce kesin. Ilk daireyi alip ortasina biraz kaymak surun, ahududunu kenarlara cilek ceyreklerini ortaya yerlestirip uzerine ikinci daireyi koyun. Ayni islemi ikinci kat icin de tamamladiktan sonra en ust kati kapatin.

# Diger hamurlari da ayni sekilde hazirladiktan sonra pudra sekeri ve dilerseniz nane yapraklari ile susleyerek servis yapin. Afiyet sifa olsun



SiteMap - İmode - Wap2