Arşiv Anasayfa Tatlılar
Sayfalar: 1
Yaban Mersinli Sütlaç By: SmBRN Date: 09 June 2010, 10:17:49


Malzemeler :
1 lt. süt
1,5 su b. toz şeker
2 çorba k. pirinç
1 çay b. yaban mersini
1 yumurta sarısı
1 limon
1 çorba k. nişasta

Hazırlanışı
Bir limonun kabuğunu soyduktan sonra küp doğrayarak sıcak suyun içine atarak kaynatın. Kaynayınca altını kapatıp yaban mersinlerini de ekleyrek bir süre beraber yumuşayıncaya kadar bekletin.

Diğer tarafta pirinci yıkadıktan sonra sıcak suda haşlamaya alın. Lapa kıvamına gelene kadar pişirin.

Sütü tencereye alın. Üzerine şekeri ve yumurtayı alarak çırparak pişirin. Kaynayan sütün içine pirinci suyu ile beraber ilave ederek 2-3 dk. kaynatın. Ardından soğuk su ile inceltilmiş nişastayı çırparak ekleyip kıvamını bağlayın.

Fırın kaplarına paylaştırdıktan sonra üzerine limon kabuğu rendesini ve yaban mersinlerini ekleyerek fırın tepsisine alın.

Yarısına gelecek kadar soğuk su koyarak 200 derecelik üstten ısıtılmış fırına koyarak kızarana kadar pişişrin.

SiteMap - İmode - Wap2