Arşiv Anasayfa Tatlılar
Sayfalar: 1
Balkabağı Pie By: SmBRN Date: 14 June 2010, 10:52:44
İçindekiler

425g balkabağı pişmiş ve ezilmiş
150g yumuşak koyu kahverengi şeker
2 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı öğütülmüş zencefil
1/2 çay kaşığı nutmeg
3 yumurta
250ml süt
Hamur İçin

225g un
100g margarin
Yarım çay kaşığı tuz
Yapılışı

Fırını 200 dereceye ayarla. Hamur Hazırlama: Bir kasede unu ve tuzu ele margarini kat ve parmaklarınla iyice ovala ekmek kırıntısı haline gelene kadar ovuşturmaya devam et yeteri kadar soğuk su ilave et hamur haline getir elinle yuvarla bir tahta zemine yeteri kat un serp ve hamuru aç ve tart kalıbının içerisine yerleştir ve buzdolabında 30dk kadar soğut. Bir geniş kasenin içerisine balkabağını şeker tarçın tuz zencefil ve nutmegle beraber karıştır. Bir küçük kasede yumurtaları çırp sütü kat ve iyice karıştır karışımı balkabağı karışımının içine dök karıştır bunu tart kalıbının içerisine dök 15dk kadar fırında 200 derecede pişir ardından ısıyı 180 dereceye düşür 35dk kadar pişir bir bıçağı pie ortasına batır bıçak kuruysa pişmiştir biraz soğuduktan sonra servis et

SiteMap - İmode - Wap2