Arşiv Anasayfa Tatlılar
Sayfalar: 1
Haytalya Tatlısı By: SmBRN Date: 15 June 2010, 11:22:56
Malzemeler
7bardak süt
1bardak nişasta
1kaşık şeker
Şurup:500gr şeker
3bardak su
1kaşık gül suyu

Yemek Tarifi
Şurubu hazırlayıp soğumaya bırakın. Bir kap içinde nişastayı ½ bardak su ile ezin sütü katıp kısık ateşte karıştırarak pişirin. Koyulaşınca şekeri katın karıştırarak 2dk daha kaynatın. Geniş bir tepsi içine 2cm kalınlığında yayın bu tepsiyi buzdolabında ½ gün bekletin. Servis edeceğiniz vakit 5cm?lik dilimlere bölüp kaselere paylaştırın üzerine de şuruptan dökün. Arzu ederseniz fıstıkla süsleyebilirsiniz

şurubu şeker ve limon ile şerbet yaparsanız sade yaparsanız daha lezzetli olur
Ynt: Haytalya Tatlısı By: Karaelmas Date: 01 May 2011, 21:14:28
adını ilk kez duydum sağol

SiteMap - İmode - Wap2