Haytalya Tatlısı By: SmBRN Date: 15 June 2010, 11:22:56 Malzemeler 7bardak süt 1bardak nişasta 1kaşık şeker Şurup:500gr şeker 3bardak su 1kaşık gül suyu
Yemek Tarifi Şurubu hazırlayıp soğumaya bırakın. Bir kap içinde nişastayı ½ bardak su ile ezin sütü katıp kısık ateşte karıştırarak pişirin. Koyulaşınca şekeri katın karıştırarak 2dk daha kaynatın. Geniş bir tepsi içine 2cm kalınlığında yayın bu tepsiyi buzdolabında ½ gün bekletin. Servis edeceğiniz vakit 5cm?lik dilimlere bölüp kaselere paylaştırın üzerine de şuruptan dökün. Arzu ederseniz fıstıkla süsleyebilirsiniz
şurubu şeker ve limon ile şerbet yaparsanız sade yaparsanız daha lezzetli olur Ynt: Haytalya Tatlısı By: Karaelmas Date: 01 May 2011, 21:14:28 adını ilk kez duydum sağol