Arşiv Anasayfa Tatlılar
Sayfalar: 1
Cevizli Kadayıf Sarma By: SmBRN Date: 15 June 2010, 11:25:04
Malzemeler: 10 kişilik
Yarım kg kadayıf
250 gram iri çekilmiş ceviz içi
125 gram tereyağı
veya margarin

şerbeti için:
üç buçuk su bardağı tozşeker
3 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu
1 paket vanilya
Hazırlanışı: Kadayıftan avucunuzu dolduracak kadar bir tutam alıp masaya yayın. 2 çorba kaşığı cevizi kadayıfın üzerine serpin. Sigara böreği sarar gibi rulo şeklinde sarın. Kadayıf bitene kadar aynı işleme devam edin. Hazırladığınız sarmaları yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine 1’er tatlı kaşığı tereyağı koyun. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında kadayıfların üzeri iyice kızarana kadar pişirin. Şerbet için tozşeker ve suyu bir tencerede kaynatın. Kaynadıktan 3 dakika sonra limon suyunu ekleyin. Bir taşım daha kaynadıktan sonra vanilyayı ekleyip ocağın altını kapatın. Soğumuş kadayıfların üzerine sıcak şerbet gezdirerek çekmesini bekleyin.

SiteMap - İmode - Wap2