Arşiv Anasayfa Tatlılar
Sayfalar: 1
Altın Tatlısı By: SmBRN Date: 19 June 2010, 15:21:34



Malzemeler

Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım paket margarin
1 yumurta( akı hamura, sarısı üstüne)
3 kaşık yoğurt
Yarım paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Şerbeti için;
2,5 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Bir kaç damla limon suyu

Hazırlanışı

İlk önce şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakın.Hamur için olan malzemeleri yoğurup kulak memesi kıvamına getirin.Hemen toplanan bir hamur.hamuru ikiye bölün merdaneyle tepsi büyüklüğünde açın çay bardağı ile kesip fırın tepsisine dizin.Tekrar açıp çay bardağı ile kesin ama bu sefer kesilen hamuru su şişesi kapağı ile tekrar kesin bir halka oluşacak bunu kestiğiniz ilk hamurların üstüne koyun.Ortalarına ceviz veya fındık koyun. Hafif bir şekilde yumurta sarısı sürüp 200 derecede hafif pembeleşene kadar pişirin. Altın pastası fırından çıkıp ilk ısısı çıkınca soğuk şerbeti üstüne dökün. 2 saat sonra servise hazır.

SiteMap - İmode - Wap2