Arşiv Anasayfa Tatlılar
Sayfalar: 1
Irmikli Ve Fındıklı Tatlı By: SmBRN Date: 19 June 2010, 15:23:01

Malzemeler
1 kg. süt
9 çorba kaşığı irmik
10 çorba kaşığı toz şeker
Yarım paket sütlü çikolata
5 çorba kaşığı dövülmüş fındık
1 adet muz
Üzerine:
Sütlü çikolata
Dövülmüş fındık
Vişne taneleri
Hazırlanışı
Önce sütlü çikolatayı küçük parçalara ayıralım. Sonra sütü tencereye aktaralım. Orta hararetli bir ateşin üzerine oturtalım. Süt ılınmaya başladığında irmiği ve şekeri ekleyip iyice karıştıralım. Ardından yarım paket sütlü çikolatayı ilave edelim. Çikolata erimeye başladığında çok ince dövülmüş olan 5 çorba kaşığı fındığı ekleyelim. Orta hararetli ateşte koyulaşana dek pişirelim. Muzu ince dilimler halinde doğrayalım. Kalıbın yarısını irmikli harç ile dolduralım. İnce muz dilimlerini yerleştirelim. İrmikli harçtan ilave edelim. Donması için 1 saat bekletelim. Dilediğimiz miktarda sütlü çikolatayı benvari usulü eritelim. Kalıptan çıkardığımız tatlımızın üzerine gezdirelim. Üzerine dövülmüş fındık serpelim. Vişne taneleri ile süsleyip, servis yapalım

SiteMap - İmode - Wap2