Arşiv Anasayfa Tatlılar
Sayfalar: 1
Arap Kadayıfı By: PnR_Sz Date: 06 May 2010, 17:46:25
 Malzemeler
5 adet yassı kadayıf
3 adet yumurta (çırpılmış)
1 bardak un
1 su bardağı süt
250 gr çiçek yağı
450 gr şeker
600 gr su
Yarım limon
50 gr çekilmiş yeşil fıstık



Yemeğin Tarifi 
Kadayıfların etrafını bir makas yardımıyla çok ince keserek aldıktan sonra tepsiye koyup ılık sütü ilave edin.

Daha sonra önce una daha sonra çırpılmış yumurtaya bulayarak bir tavada kızgın yağda kızartın. Daha sonra hazırladığınız şurubun içine koyarak 20 dakika hafif ateşte arada bir alt üst ederek kaynatıp pişirip soğumaya alın.

Soğuduktan sonra şurubun içinden alıp yeşil fıstık ile servis yapın.
Ynt: Arap Kadayıfı By: SmBRN Date: 06 November 2010, 18:21:54
Teşekkürler.

SiteMap - İmode - Wap2