Arşiv Anasayfa Tatlılar
Sayfalar: 1
Midye Tatlısı By: SmBRN Date: 22 June 2010, 13:12:40


Malzemeler

1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 fiske tuz
1/4 paket yaş maya
Aldığı kadar un

İçi İçin

Dövülmüş ceviz içi (fındık da olabilir)

Şerbeti İçin

3,5 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
1 - 2 damla limon suyu


Yapılışı

1.Öncelikle şerbeti hazırlayın ve soğumaya bırakın.
2.Bir kapta süt, yoğurt, sıvı yağ, yumurta, tuz ve mayayı elinizle karıştırın. Sonra yavaş yavaş unu ekleyin. 15 - 20 dk. kadar dinlendirin.
3.Hamuru 10 parçaya bölün. Her 10 parçayı da 5'e bölün ve mısır nişastası yardımıyla yemek tabağı büyüklüğünde açın. 5 taneyi üstüste koyun ve büyüterek açın, sonra sıkıca rulo yapın.
4.Rulodan yaklaşık 1 cm.'lik parçalar kesin. Kestiğiniz parçalar, zeminde düz duracak şekildeyken üstüne bastırıp biraz açın. İçerisine dövülmüş ceviz koyun ve poğaça gibi kapatın.
5.Tepsiye dizdiğiniz midyelerin üzerine erimiş tereyağı - sıvı yağ karışımı sürün ve 180 - 190 derecede kızarana kadar pişirin.
6.Tatlı sıcak - şerbet soğuk olacak şekilde şerbetleyin.

SiteMap - İmode - Wap2