Arşiv Anasayfa Tatlılar
Sayfalar: 1
Bademli Mısırunu Helvası By: SmBRN Date: 22 June 2010, 13:19:54
Malzemeler:

2 su batrdağı mısırunu
150 gr tereyağı
1 su bardağı şeker
2 su bardağı süt
1 su bardağı iç badem


Tarifi:

Önce ılık sütün içinde şeker eritilir, bir kenara bırakılır. Tencereye tereyağının yarısı konur, bademler atılır, pembeleşene kadar kavrulur.

Üzerine kalan tereyağı mısırunu eklenir. Kısık ateşte 10 dakika kadar kavrulur. Üzerine şekerli süt eklenir.

Helva sıvı karışımı çekene kadar kısık ateşte ara sıra karıştırarak pişirilir. Yarım saat dinlendirildikten sonra kaşıkla servis tabağına konur.

SiteMap - İmode - Wap2