Arşiv Anasayfa Tatlılar
Sayfalar: 1
Baklava Yufkasından Şöbiyet By: SmBRN Date: 25 June 2010, 11:10:15



MALZEMELER:

8 yaprak baklava hamuru-100 gr tereyag -1 çay bardagı sıvı yag-fındık( ceviz, fıstık ta olabilir)-Şerbeti için: 3 bardak şeker -3bardak su-1 kaç damla limon suyu

YAPILIŞI:

Baklava yufkalarının her iki katına eritilmiş yagları süerek 8 katı bu şekilde üst üste koyuyorsun daha sonra yufkaları kare kesiyorsun. her karenin içine fındık koyup üçgen katlıyorsun.uçları üst üste gelecek şekilde yaglanmış tepsiye dizilir.kalan yagı ısıtarak tepsinin üzerine dökülür.fırında üstü kızarana kadar pişirilir. ılık olunca şerbeti dökülür.şerbette ılık olsun. afiyet olsun

SiteMap - İmode - Wap2