Kızılcıklar yıkandıktan sonra bir kabın içine konur ve sıkılarak iyice çıkarılır. Sonra ince delikli süzgeçten geçirilerek bir tencereye boşaltılır.
Kızılcık suyunun en az 2 su bardağı olması gerekir. Eğer kızılcıktan 2 su bardağından az su elde edilmişse buna su katmak gerekir. Nişasta 2-3 kaşık kızılcık suyunda eritildikten sonra bu tencereye eklenir. Sonra kızılcık suyuna 1 kg tozşeker dökülür ve kap orta ısılı bir ateşe oturtulur.
Karıştırılarak şeker eritildikten sonra koyulaşıncaya kadar kaynatılır. Kızılcık peltesi 10-15 dakika kaynadıktan sonra koyulaşınca, tencere ateşten indirilir ve soğumaya bırakılır. Pelte soğuyunca kâselere konur ve servis yapılır.