Arşiv Anasayfa Tatlılar
Sayfalar: 1
Karamel Soslu Peynirli Puding By: SmBRN Date: 25 June 2010, 11:15:01
6 kişilik Gerekli malzeme:

500 gr (2 kase) ahududu
1 su bardağı süt kreması
1 su bardağı çırpılmış krem şanti
1 kutu labne peyniri
2 kahve fincanı pudra şekeri
1 kahve fincanı tozşeker


Tarifi:

Ahududuları yıkayıp süzün ve servis kaselerine paylaştırın.
Süt kreması, krem şanti, labne peyniri ve pudra şekerini derin bir kaba alın. Pürüzsüz bir krema elde edinceye kadar yavaş yavaş karıştırın.

Hazırladığınız kremayı metal bir kaşıkla ahududuların üzerine ilave edin. Üzerlerini kaşığın sırtıyla dikkatlice düzeltin. Kaseleri buzdolabına alıp 12 saat bekletin.

Servis yapacağınız zaman, tozşekeri küçük bir teflon tavaya alın. Kısık ateşte sürekli karıştırarak karamela haline getirin. Biraz soğuyunca kaselerin üzerine gezdirerek dökün. Soğuduktan sonra servis yapın.

SiteMap - İmode - Wap2