Fiyonk Tatlısı By: SmBRN Date: 04 July 2010, 10:53:28
Malzemeler : 1 Su B. Yoğurt 2 Çorba K. İrmik 1 Yumurta 1 Paket Kabartma Tozu 1 Çorba K. Yumuşak Margarin Alabildiği Kadar Söke Un
Şerbeti İçin: 3,5 Su B. Toz Şeker 2,5 Su B. Su 1 Dilim Limon
Kızartmak İçin: Sıvıyağ
Üzeri İçin: Fıstık
Hazırlanışı
* Suyu, şekeri ve bir dilim limonu tencereye alın ve kaynatın. Hamuru hazırlayana kadar soğumaya bırakın. * Karıştırma kabına yoğurdu, yumurtayı ve yumuşak margarini alın. İyice çırpın. * İçine irmiği, kabartma tozunu ve 6 yemek kaşığı kadar unu ilave edin. * İyice yoğurarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Oklavayla iyice açın. İnce bir hamur elde edince bıçakla 10ar cmlik şeritler kesin. * Şeritlerden de 4-5 cm.lik parçalar kesin ve elinizle pileler yapın. Fiyonk yapar gibi hamurun iki ucundan sıkın. * Kızgın yağda kızatın. Kızarmış tatlıları havlu kağıda alıp yağını çektirin. Soğumuş şerbete alın. * Şerbetten çıkarıp servis tabağına alın. Üzerine fıstık serpin. Ceviz ya da fındık da olabilir. Ynt: Fiyonk Tatlısı By: Karaelmas Date: 01 May 2011, 21:15:41 güzele benziyor sağoll