Arşiv Anasayfa Tatlılar
Sayfalar: 1
Fiyonk Tatlısı By: SmBRN Date: 04 July 2010, 10:53:28


Malzemeler :
1 Su B. Yoğurt
2 Çorba K. İrmik
1 Yumurta
1 Paket Kabartma Tozu
1 Çorba K. Yumuşak Margarin
Alabildiği Kadar Söke Un

Şerbeti İçin:
3,5 Su B. Toz Şeker
2,5 Su B. Su
1 Dilim Limon

Kızartmak İçin:
Sıvıyağ

Üzeri İçin:
Fıstık

Hazırlanışı

* Suyu, şekeri ve bir dilim limonu tencereye alın ve kaynatın. Hamuru hazırlayana kadar soğumaya bırakın.
* Karıştırma kabına yoğurdu, yumurtayı ve yumuşak margarini alın. İyice çırpın.
* İçine irmiği, kabartma tozunu ve 6 yemek kaşığı kadar unu ilave edin.
* İyice yoğurarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Oklavayla iyice açın. İnce bir hamur elde edince bıçakla 10ar cmlik şeritler kesin.
* Şeritlerden de 4-5 cm.lik parçalar kesin ve elinizle pileler yapın. Fiyonk yapar gibi hamurun iki ucundan sıkın.
* Kızgın yağda kızatın. Kızarmış tatlıları havlu kağıda alıp yağını çektirin. Soğumuş şerbete alın.
* Şerbetten çıkarıp servis tabağına alın. Üzerine fıstık serpin. Ceviz ya da fındık da olabilir.
Ynt: Fiyonk Tatlısı By: Karaelmas Date: 01 May 2011, 21:15:41
güzele benziyor sağoll

SiteMap - İmode - Wap2