Arşiv Anasayfa Tatlılar
Sayfalar: 1
Osmanlı Baklavası By: SmBRN Date: 04 July 2010, 10:58:57

Malzemeler

Hamuru için:
• 3 yumurta
• 2 su bardağı şeker
• 1 kilo süt
• 50 gr tereyağı
• 1 paket vanilya
• 1 çay bardağı sıvıyağ
• 1 paket kabartma tozu
• 2 yumurta,
• 5 su bardağı un
• 1 su bardağı süt
• 1 çorba kaşığı sirke
• 250 gr tereyağı İçi için:
• 3 yumurta
• 2 su bardağı şeker
• 1 kg süt
• 50 gr. tereyağı
• Vanilya


Hazırlanışı

1- Bir kaba sıvıyağ, süt, sirke, yumurta, kabartma tozu konarak, kaşıkla çırpılır. Un ilave edilip, iyice özlendi-rerek yoğrulur.
2- Hamur ikiye bölünür. Hamurun bir parçası cevizden büyük parçalara kesilir. Bir tabakta nişasta ile un karıştırılır.
3- Küçük bezeler nişastalı un ile yemek tabağı büyüklüğünde açılır. Aralarına nişasta konur. Hepsi açılıp üst üste konulunca merdane ile tepsi büyüklüğünde açılır. Tepsiye yerleştirilir. Üzerine sütle pişirilmiş iç dökülür.
4- Diğer parça da aynı şekilde hazırlanıp merdane ile açılarak için üzerine yerleştirilir. Dikdörtgen veya kare şeklinde kesilir.
5- Tavada eritilen kızgın tereyağı,
baklavanın üzerine kaşık kaşık dökülür. Kızgın fırına verilir. Fırından çıkınca üzerine bol pudra şekeri serpilir.
6- İçin Hazırlanması: 3 yumurta ile şeker mikserde çırpılır. Un ve azar azar 1 kilo süt ilave edilip çırpılmaya devam edilir. Tencereye dökülüp muhallebi gibi pişirilir. Ateşten indikten sonra 50 gr tereyağı ve vanilya ilave edilip karıştırılıp mikserle çırpılır.
7- Aynı hamurdan açılan hamurları karelere bölüp içine bu kremadan koyup şöbiyet yapabilirsiniz.
Ynt: Osmanlı Baklavası By: Lal-ü Aşk Date: 28 February 2011, 09:53:03
heheytt yavrum beee Peynir
Cok guzel görunuyor saol cnm Dil Çıkart

SiteMap - İmode - Wap2