Arşiv Anasayfa Et Yemekleri
Sayfalar: 1
Siverek Tavası Tarifi By: SmBRN Date: 11 July 2010, 16:55:35


MALZEMELER

1 kilo minik doğranmış az yağlı kuzu eti
2 kilo domates
250 gr salçalık biber
250 gr yeşilbiber
4 5 baş sarmısak
250 gr isot
250 gr pul biber
1 çay bardağına yakın sıvı yağ(et yağlıysa koymuyorum)
karabiber kekik kimyon tuz


HAZIRLANIŞI

Fırın tepsininin içine etleri alalım.
sarmısakları soyup küçük olmayacak şekilde etlerin üzerine doğrayalım.
domatesleri soyalım.tepsinin bir köşesine orta büyüklükte doğrayalım.domatelerin üzerine kırmızı ve yeşil biberleride orta büyüklükte doğrayalım
et sıvı yağ pul biber isot tuz ve sarmısağı iyice harmanlayalım.iyice karışmış olması lazım bunların.domates ve biberleride yavaş yavaş alıp her aldığımızda iyice karışmasını sağlayalım.180 derece ısıtılmış fırında pişirelim.yemeği fırından almadan 5 10 dk önce baharatlarıda ekleyelim.

odun fırınında pişse daha güzel oluyor.ama ben yaptığım yemeği pişerken görmeliyim. isterseniz güveç tenceresindede yapabilirsiniz.yemeğin özelliği tepside yenmesi.en güzel yanı bulaşık çıkmıyor

afiyet olsun.

SiteMap - İmode - Wap2