Arşiv Anasayfa Tatlılar
Sayfalar: 1
Vişneli Turta By: PnR_Sz Date: 06 May 2010, 18:04:07
Malzemeler:

*180 gr margarin
*150 gr şeker
*400 gr un
*1  paket vanilya
*1/2  paket kabartma tozu
*1/2  kilo vişne donmus  olarak yada taze
*birkaç kaşık vişne reçeli

  Vişneler hariç tüm malzeme karıştırılarak yoğurulur. Hamur ellere yapışmayacak kıvama geldiğinde ( kulak memesi kıvamı ) ikiye ayrılır. Yarısı yağlanmıs turta kalıbına açılarak yerleştirilir. Üzerine eğer donmuş kulllanacaksanız sıcak su ile yıkanmış ve iyice süzdürülmüş olan vişneler, eğer taze kullacaksanız yıkanmış ve çekirdekleri çıkartılmış olarak vişneler konur. Vişne reçelide eklenir harmanlanır.Üzerine kalan diğer yarım hamur sepet şekli verilerek konur ( hamur açılır ve şeritler halinde kesilerek sepet şekli verilir )180 derece fırında üzeri hafif kızarana  kadar ( yaklasık 30-35 dk ) pişirilir.
Ynt: Vişneli Turta By: -LoSS AnGeL- Date: 08 May 2010, 21:20:48
güzel olur Gülümseme
Ynt: Vişneli Turta By: SmBRN Date: 07 November 2010, 16:22:56
Güzelll Gülümseme Teşekkürler.

SiteMap - İmode - Wap2