Tulum Peynirli Kabak Salatası By: SmBRN Date: 12 July 2010, 18:20:21 Malzemeler : 3 Kabak 150 Gr. Tulum Peyniri 1 Tutam Maydanoz 1 Tutam Dereotu 4 Yeşil Soğan Zeytinyağı
Üzeri İçin: 2 Közlenmiş Kırmızı Biber 1 Su B. Ceviz
Hazırlanışı
Kabakları halka şeklinde dilimleyin. Izgarada az yağda çevirerek yarı kıvamda pişirin. Maydanozu, dereotunu ve yeşil soğanı ince ince kıyın. Peyniri parçalayın. Kelepçeli çember kalıbı yuvarlak servis tabağına yerleştirin. Zemine bir kat kabak dizin. Üzerine peynir serpin. Yeşillikleri serpin. Tekrar kabak dizin. Üç kat aynı işlemi tekrar edin. Közlenmiş kırmızı biberi ve cevizi doğrayıcıdan geçirerek sos yapın. En üstüne dökün. Kelepçeli kalıbı açarak salatayı servis edin.