Malzemeler;
*125 gr. margarin yada tere yağı (1 çubuk)
*1 su bardağı pudra şekeri
*3 yumurtanın sarısı
*yarim su bardağı süt
*1çorba kaşığı bal
* paket kabartma tozu
*Alabildiği kadar un
Üzerine:
*yumurta akı (hafif çırpılmış)
*batırmak için makinenden geçirilmiş ceviz, hindistan cevizi yada tarçın-seker karışımı.
Yapılışı:
*Geniş hamur yoğurma kabına küçük parçalar halinde kesilmiş yağı alin, azar, azar üzerine un serperek unu yağa yedirin.
*Özdeşleştikten sonra diğer bütün iç malzemeleri ilave edin. Gerektiği kadar un ilave ederek katı olmayan, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. Hamuru bir kaç dakika dinlendirin.
*Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde kabaca bir çubuk şekli verin. Uçları kendiliğinden daha ince olacaktır zaten. Sonra uçlarını hafifçe büküp hilal sekli verin.
*Çırpılmış yumurta akına batırıp istediğiniz malzemeye batırın.(ceviz, hindistan cevizi...)
*Yağlanmış tepsiye dizin. 350F derece (orta ısıda) de hafif kızarana kadar pişirin.