Not:Taze ekmek içi: Birgün önceden kalmış bayat ekmeğin kabuklarını çıkarın. İçini iri iri parçalayın ve mutfak robotunda çekin. Bu ekmek içini aynı gün içinde kullanın
Malzemeler
* 2 adet levrek balığı
* 2 yemek kaşığı (tbs) taze ekmek içi (küçücük ufalanmış)
* 1 yemek kaşığı (tbs) maydanoz yaprağı (minicik doğranmış)
* 1 yemek kaşığı (tbs) dereotu (minicik doğranmış)
* 2 yemek kaşığı (tbs) fıstık içi
* 1 limonun kabuğu (rendelenmiş)
* 2 yemek kaşığı (tbs) zeytinyağı
* Deniz tuzu ve taze öğütülmüş karabiber
Yapılışı
* Levrek balığını balıkçınıza temizletin, filetosunu çıkartıp, dörder parçaya kestirin. Eve gelince balıkları tekrar kontrol edin. Geride kalmış kılçık parçalarını cımbızla çekip çıkarın. Balıkları yıkayıp, iyice kurulayın.
* Bir kasenin içinde; ufalanmış ekmek içini, doğranmış maydanozu ve dereotunu, fıstık içini, rendelenmiş limon kabuğunu, 1 yemek kaşığı zeytinyağını karıştırın.
* Fırın kabına, fırın kağıdı serin. Filetoları bir yemek kaşığı zeytinyağıyla yağlayın. Tuzlayıp, biberleyin.
* Fileto levreklerin dört parçasını tepsiye dizin. Üzerine ekmekli otlu karışımın yarısını serpiştirin. Kalan dört parça levreği üzerlerine yerleştirin. Ekmekli, otlu karışımın diğer yarısını levreklerin üzerine serpiştirin.
* Önceden 200 derece ısınmış fırında 10-15 dakika pişirin. Servis yapın.
* afiyet olsun