Sayfa: [1]   Aşşağı İn :)
Gönderen Konu: Baharatlı Fenerbalığı Yahnisi  (Okunma Sayısı 1797 Defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi Konuyu İncelemekte.
kezban62
Moderatör
*


Cinsiyet: Bayan
Mesaj Sayısı: 11424



Üyelik Bilgileri WWW
« : 24 Mayıs 2010, 11:02:54 »

Malzemeler:

180 g barbunya fasulyesi
500 g fenerbalığı filetosu (yıkanıp, yaklaşık 5 cm uzunluğunda, 2,5 cm eninde şeritler halinde kesilmiş)
1 limon (içteki beyaz zarları da alınarak kabuğu soyulduktan sonra, ince dilimlenmiş)
1 1/2 tatlı kaşığı kimyon
bir tutam zencefil
3 çorba kaşığı maydanoz (iri kıyılmış)
2 diş sarımsak (ince kıyılmış)
1 acı sivribiber (sap ve çekirdekleri temizlendikten sonra, ince doğranmış)
3 çorba kaşığı ayçiçek yağı
1 soğan (iri doğranmış)
1/2 tatlı kaşığı tarhun
1/4 tatlı kaşığı tuz
1/4 tatlı kaşığı karanfil (dövülmüş)
bir tutam tarçın
bir tutam kırmızıbiber
35 cl. (1 1/2 su bardağı) tuzsuz tavuk suyu
750 g olgun domates (kabukları soyulup, çekirdekleri çıkarıldıktan sonra, iri doğranmış)
10 küçük yeşil domates (her biri 4 'e bölünmüş)
1 kırmızı dolmalık biber (sap ve çekirdekleri temizlendikten sonra, iri parçalar halinde kesilmiş)
1 yeşil dolmalık biber (sap ve çekirdekleri temizlendikten sonra, iri parçalar halinde kesilmiş)


Tarifi

Fasulyeleri soğuk su altında yıkayıp, bir tencereye koyarak, üstlerini 7,5 cm örtecek kadar su ekleyin (su yüzeyine çıkan fasulyeleri alıp atın). Tencereyi orta ateşe oturtup, kapağını hafifçe aralık bırakarak kapatın ve suyu bir taşım kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra fasulyeleri 2 dakika kaynatıp, ateşi kapatın ve tencerenin kapağını sıkıca örterek, fasulyeleri kapalı ocak üstünde en az 1 saat bekletin (ya da bu işlemler yerine, 1 gece soğuk suda bekletilmiş fasulye kullanın).

Fasulyeleri bir süzgeçte süzüp, yeniden tencereye koyarak, üstlerini 7,5 cm örtecek kadar su ekledikten sonra, tencereyi orta ateşe oturtarak, suyu bir taşım kaynatın. Kaynayınca ateşi kısıp, tencerenin kapağını kapatın ve ara sıra karıştırarak, fasulyeleri iyice yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 1,5-2 saat) pişirin (arada, su yüzeyinde beliren köpükleri kaşıkla alıp atın).

Bu arada balık parçaları, limon dilimleri, kimyonun 1/4 tatlı kaşığı, zencefil, maydanozun 1 çorba kaşığı, sarımsağın yarısı, acı sivribiber ve ayçiçekyağının 1 çorba kaşığını bir tencereye koyup, karıştırdıktan sonra, oda sıcaklığında 30 dakika bekletin.
Kalan ayçiçek yağının 1 çorba kaşığını bir tencereye koyup, tencereyi orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın. Isınınca soğanlar ve kalan sarmısağı koyup, soğanlar saydamlaşıncaya kadar (yaklaşık 5 dakika) sık sık karıştırarak pişirin. Kalan kimyon, kırmızıbiber, tarhun, tuz, karanfil ve tarçını katıp, sürekli karıştırarak, 2 - 3 dakika pişirin.

Tavuk suyunu ve domatesleri ekleyip, karışımı bir taşım kaynatın. Kaynayınca ateşi kısıp, tencerenin kapağını hafifçe aralık kalacak biçimde kapatarak, karışımı hafifçe koyulaşıncaya kadar (20 - 25 dakika) pişirin. Öbür tencereyi alıp, fasulyeleri bir süzgeçte süzerek, domatesli karışımın piştiği tencereye katın, iyice karıştırıp, tencereyi ateşten alarak, bir kenara bırakın.

Kalan ayçiçek yağını kalın dipli bir tavaya koyup, tavayı orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın. Isınınca yeşil domatesleri ve dolmalık biber parçalarını koyup, 2 dakika karıştırarak pişirin. Tavayı ateşten alıp, delikli kaşıkla pişmiş sebzeleri biberli fasulyenin bulunduğu tencereye aktarın. Tencereyi kısık ateşe oturtup, marinat içinde beklettiğiniz fener balıklarını, kaşıkla tenceredeki sebzelerin üstüne aktarın. Tencerenin kapağını kapatıp, balıklar saydamlıklarını yitirinceye kadar (8-10 dakika) pişirin. Tencereyi ateşten alıp, kalan maydanozu yahninin üstüne serpiştirerek, bekletmeden servis yapın
Logged
Kadın Temsilcisi
KadıncaForum
*****

Offline

Mesajlar: 27222

View Profile
Re: Baharatlı Fenerbalığı Yahnisi
« Posted on: 29 Mart 2024, 11:49:38 »

 
      uyari
Merhaba Ziyaretçi, Öncelikle Sitemize Hosgeldin. Ben KadıncaForum Botu Olarak Siteden Yararlanabilmeniz İçin, Üye Olmanızı Öneririm. Unutmayınız! Bu Site Sadece, Biz Kadınlara Özeldir.

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: Baharatlı Fenerbalığı Yahnisi oyunlari, Baharatlı Fenerbalığı Yahnisi programi, Baharatlı Fenerbalığı Yahnisi oyunu indir, Baharatlı Fenerbalığı Yahnisi program yükle, Baharatlı Fenerbalığı Yahnisi download, Baharatlı Fenerbalığı Yahnisi istenmeyen tüyler, Baharatlı Fenerbalığı Yahnisi resimleri, Baharatlı Fenerbalığı Yahnisi haber, Baharatlı Fenerbalığı Yahnisi yükle, Baharatlı Fenerbalığı Yahnisi lazer epilasyon, Baharatlı Fenerbalığı Yahnisi msn eklentisi, sarki sözleri
Sayfa: [1]   Yukarı Çık :)
 
Gitmek istediğiniz yer:  


Benzer Konular
Konu Başlığı Başlatan Yanıtlar Görüntü Son Mesaj
Baharatlı Kek Yeni
Bisküvi - Kurabiye
kezban62 1 2977 Son Mesaj 29 Eylül 2011, 00:15:16
Gönderen : Mavi_Kiyamet
Rendang Tok (baharatlı Et) Tarifi Yeni
Dünya Mutfakları
Milena 1 2810 Son Mesaj 14 Temmuz 2013, 02:40:48
Gönderen : Karaelmas
Çıtır Fenerbalığı Filetosu Yeni
Deniz Ürünleri
kezban62 3 4312 Son Mesaj 17 Ağustos 2015, 14:07:21
Gönderen : Rmysa