Sayfa: [1]   Aşşağı İn :)
Gönderen Konu: Baharatlı Sazan Balığı  (Okunma Sayısı 1344 Defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi Konuyu İncelemekte.
kezban62
Moderatör
*


Cinsiyet: Bayan
Mesaj Sayısı: 11424



Üyelik Bilgileri WWW
« : 24 Mayıs 2010, 11:03:09 »

Malzemeler:

1 bütün sazan balığı (yaklaşık 2 kg temizlenerek yaklaşık 2,5 cm kalınlığında kesilmiş)
250 g arpacık soğanı
5 su bardağı balık suyu
3 diş karanfil
1 küçük tarçın çubuğu
12 tane karabiber
1/4 tatlı kaşığı tuz
1 defne yaprağı
1 çorba kaşığı ayçiçek yağı
250 g mantar (yıkanıp, kurulandıktan sonra, kalın doğranmış)
1 tatlı kaşığı tozşeker
4 çorba kaşığı kuru üzüm
15 g (1 çorba kaşığı) soğuk tuzsuz tereyağı (küçük parçalar halinde doğranmış)
6 maydanoz dalı (süsleme için)


Tarifi

Soğanların kök bölümlerini bıçakla kesip, bir kaba yerleştirerek, üstlerini örtecek kadar kaynar su ekleyin. Su soğuyunca (yaklaşık 15 dakika sonra) soğanları sudan çıkarıp, kabuklarını soyarak bir kenara bırakın.
Kalın dipli bir tavaya balık suyu, karanfiller, tarçın, tane karabiberler, tuz ve defne yaprağını koyup, tavayı orta ateşe oturtarak, karışımı bir taşım kaynatın. Sonra ateşi kısıp, 10 dakika pişirin.

Sazan etlerini soğuk su altında yıkayıp, tavadaki karışımın içine yerleştirerek, saydamlıklarını yitirinceye kadar (yaklaşık 10 dakika) haşlayın. Sonra delikli spatulayla bir tabağa çıkarıp, üstlerini alüminyum folyoyla örterek, sıcak kalmalarını sağlayın.

Ateşi açıp, tavadaki haşlama suyunu yaklaşık 50 cl. (2 su bardağı) kalıncaya kadar kaynatın.
Bu arada, ayçiçek yağını bir başka tavaya koyup, tavayı harlı ateşe oturtarak yağı kızdırın. Yağ kızınca mantarları ekleyip, sürekli karıştırarak, altın sarısı bir renkalıncaya ve yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 4 dakika) kızartın. Sonra delikli kaşıkla bir salata kâsesine çıkarıp, bir kenara bırakın. Tavaya arpacık soğanlarını, tozşekeri ve 25 cl. (1 su bardağı) su koyup, su buharlaşıncaya ve soğanlar altın sarısı bir renk alıncaya kadar (yaklaşık 7 dakika) kaynatarak, delikli kaşıkla, mantarların bulunduğu kâseye aktarın.

Öbür tavada kaynamakta olan balık sulu karışımı soğanları pişirdiğiniz tavaya aktarıp, kuru üzümleri ekleyerek, bir taşım kaynatın. Kaynadıktan sonra tavanın kenarlarını ve dibini bir tahta kaşıkla kazıyıp, ateşi kısarak, üzümleri yaklaşık 5 dakika pişirin. Tereyağı parçalarını katıp, sürekli karıştırarak erittikten sonra, kâsedeki mantarları ve soğanları ekleyin ve 1 dakika kadar ısıtın. Tavayı ateşten alıp, içindeki sosu balıkların üstüne boşalttıktan sonra, maydanoz dallarıyla süsleyerek, servis yapın.
Logged
Kadın Temsilcisi
KadıncaForum
*****

Offline

Mesajlar: 27222

View Profile
Re: Baharatlı Sazan Balığı
« Posted on: 29 Nisan 2024, 10:05:00 »

 
      uyari
Merhaba Ziyaretçi, Öncelikle Sitemize Hosgeldin. Ben KadıncaForum Botu Olarak Siteden Yararlanabilmeniz İçin, Üye Olmanızı Öneririm. Unutmayınız! Bu Site Sadece, Biz Kadınlara Özeldir.

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: Baharatlı Sazan Balığı oyunlari, Baharatlı Sazan Balığı programi, Baharatlı Sazan Balığı oyunu indir, Baharatlı Sazan Balığı program yükle, Baharatlı Sazan Balığı download, Baharatlı Sazan Balığı istenmeyen tüyler, Baharatlı Sazan Balığı resimleri, Baharatlı Sazan Balığı haber, Baharatlı Sazan Balığı yükle, Baharatlı Sazan Balığı lazer epilasyon, Baharatlı Sazan Balığı msn eklentisi, sarki sözleri
Sayfa: [1]   Yukarı Çık :)
 
Gitmek istediğiniz yer:  


Benzer Konular
Konu Başlığı Başlatan Yanıtlar Görüntü Son Mesaj
Baharatlı Kek Yeni
Bisküvi - Kurabiye
kezban62 1 3005 Son Mesaj 29 Eylül 2011, 00:15:16
Gönderen : Mavi_Kiyamet