Fırında Çinekop Izgara Yemek Tarifi - 4 kişilik
Kalori : 260 k/cal (1 porsiyon / yaklaşık)
Pişirme süresi : 25 dk.
Zorluk : 2
Mutfaklar : Akdeniz,Dünya
Özellik : Barbekü,Davet Yemekleri,Fırın Yemekleri
Tür : Balık,Deniz Ürünleri,Diyet Yemekleri
Öğün : Akşam Yemeği,Öğlen
Malzemeleri
# 8 Adet Çinekop Balığı
# 1 Su Bardağı Çiçek Yağı
# 1 Su Bardağı Un
# 1 Yarım Limon Suyu
# 1 Su Bardağı Domates Suyu
# 1 Tutam Tuz
Hazırlanışı
Çinekopların içini ve dışını temizleyip, soğuk su ile iyice yıkayın, suyunu süzdürün. İki tarafını unlayın. Limon suyu, domates suyu ve çiçekyağını çukur bir kaba koyup, çatalla çırpın. Una buladığınız çinekopları bu suya batırın. Daha önceden ısıttığınız ızgaraya yerleştirin. Alt üst kızarana kadar pişirin. Servise çıkarırken yanına haşlanmış patates ve baharatlı dilim tereyağı koyabilirsiniz.
Sıcak olarak servis yapınız.Çinekop Nasıl Pişirilir