kezban62
|
|
« : 21 Mayıs 2010, 17:28:03 » |
|
500 g kalamar (ayıklanıp, derisi yüzülmüş) 1 soğan (doğranmış) 2 olgun domates (kabukları soyulup, çekirdekleri çıkarıldıktan sonra, doğranmış) 1 baş sarımsak (diş diş ayrılıp, her dişin kabukları soyulduktan sonra, ince kıyılmış) 1/4 tatlı kaşığı zerdeçal 1/2 tatlı kaşığı kimyon 1/4 tatlı kaşığı kişniş bir tutam yenibahar bir tutam karanfil bir tutam kakule bir tutam kırmızıbiber
Domatesler, soüan, sarımsaklar ve bütün baharatı 1 bardak su ile tavaya koyup, tavayı orta ateşe oturtarak, karışımı bir taşım kaynatın. Kaynayınca ateşi kısıp, sarımsaklar yumuşayıncaya kadar (yaklaşık 5 dakika) pişirin. Bu arada kalamarın kesesini bir yanından kesip, çalışma tezgâhına serin. Keseyi iç bölümünden keskin bir bıçakla çaprazlamasına derince çizin. Çizilmiş kalamar kesesini bir kenarı 4 cm'lik kareler halinde doğrayın. Dokunaçları, küçük parçalar halinde kıyın. Tavada pişen karışıma kalamar parçaları ve kıyılmış dokunaçları katıp, tavanın üstünü kapatarak, kalamar parçaları halka biçimi kıvrılıncaya kadar (yaklaşık 1 dakika) pişirin. Tavanın üstünü yeniden kapatarak, yaklaşık 1 dakika daha pişirin sonra, tavayı ateşten alın ve yahniyi 6 düz tabağa bölüştürerek, servis yapın.Yedi Baharlı Kalamar Yahnisi
|