Sayfa: [1]   Aşşağı İn :)
Gönderen Konu: Enginarlı Fenerbalığı  (Okunma Sayısı 2112 Defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi Konuyu İncelemekte.
kezban62
Moderatör
*


Cinsiyet: Bayan
Mesaj Sayısı: 11424



Üyelik Bilgileri WWW
« : 27 Mayıs 2010, 11:34:15 »

Malzemeler

500 g fenerbalığı filetosu
4 çorba kaşığı beyaz sirke
4 enginar
1 1/2 çorba kaşığı natürel zeytinyağı
1 soğan (ince doğranmış)
4 diş sarımsak (kıyılmış)
1250 g olgun domates (kabukları soyulup, çekirdekleri çıkarıldıktan sonra, doğranmış)
6 kalamata zeytini (çekirdekleri çıkarılıp, her biri 2'ye kesilmiş)
1/2 tatlı kaşığı kapari
1 defne yaprağı


Tarifi

Bir tencereye 5 cm yükseklikte su koyup, sirkeyi ekleyin. Enginarlardan birinin sapını kesip, dış yapraklarını, tabanındaki donuk sarı renkli yapraklara ulaşıncaya kadar kopararak atın. Enginarın üstten 1/3 oranındaki bölümünü de kesip atın. Sonra bir kaşıkla ortasındaki mor yaprakları ve tüyleri boşaltıp, enginar göbeğini de 4'e, her parçayı da yeniden 4 dilime kesin. Dilimleri tenceredeki suya atıp, geri kalan enginarlar için de aynı işlemleri tekrarlayın.
Tencereyi orta ateşe oturtup, enginarları 15 dakika kadar haşlayın.

Tencereyi ateşten alıp, enginar dilimlerini bir süzgeçte süzerek, bir kenara bırakın.
Balık filetolarını soğuk su altında yıkayıp, kâğıt mutfak havlusuyla kurulayın. Sonra her filetoyu 4 cm eninde parçalara kesin. Zeytinyağını kalın dipli bir tavaya koyup, tavayı harlı ateşe oturtarak, yağı ısıtın. Isınınca balık parçalarını koyup, 1 dakika kızartın. Sonra öbür, yanlarını çevirerek 1 dakika kızarttıktan sonra, balık parçalarını delikli spatulayla bir tabağa çıkarın.
Ateşi kısıp, soğanları tavaya koyarak, saydamlaşıncaya kadar (yaklaşık 4 dakika) pişirin. Sonra sarımsağı ekleyip, sürekli karıştırarak yaklaşık 5 dakika pişirin. Domatesler, zeytinler, kapariler ve defne yaprağını koyup, ateşi açarak bir taşım kaynatın. Kaynayınca ateşi kısıp, karışımı suyunu yarı yarıya çekene kadar (yaklaşık 5 dakika) pişirin.

Enginar parçalarını tavaya koyup, üstlerine de balık parçalarını yerleştirin. Ateşi biraz açıp, tavanın kapağını kapatarak, balıkları normal ateşte' saydamlıklarını yitirinceye kadar (yaklaşık 10 dakika) pişirin. Balık parçalarını delikli spatulayla bir servis tabağına çıkarın. Ateşi iyice açıp, tavada kalan sosu iyice koyulaşıncaya kadar (1 - 2 dakika) pişirdikten sonra, delikli kaşıkla enginarları da servis tabağına çıkarın. Tavayı ateşten alıp, içindeki sosu balık ve enginarların üstlerine boşaltarak, bekletmeden servis yapın.
Logged
Kadın Temsilcisi
KadıncaForum
*****

Offline

Mesajlar: 27222

View Profile
Re: Enginarlı Fenerbalığı
« Posted on: 29 Mart 2024, 10:54:10 »

 
      uyari
Merhaba Ziyaretçi, Öncelikle Sitemize Hosgeldin. Ben KadıncaForum Botu Olarak Siteden Yararlanabilmeniz İçin, Üye Olmanızı Öneririm. Unutmayınız! Bu Site Sadece, Biz Kadınlara Özeldir.

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: Enginarlı Fenerbalığı oyunlari, Enginarlı Fenerbalığı programi, Enginarlı Fenerbalığı oyunu indir, Enginarlı Fenerbalığı program yükle, Enginarlı Fenerbalığı download, Enginarlı Fenerbalığı istenmeyen tüyler, Enginarlı Fenerbalığı resimleri, Enginarlı Fenerbalığı haber, Enginarlı Fenerbalığı yükle, Enginarlı Fenerbalığı lazer epilasyon, Enginarlı Fenerbalığı msn eklentisi, sarki sözleri
Sayfa: [1]   Yukarı Çık :)
 
Gitmek istediğiniz yer:  


Benzer Konular
Konu Başlığı Başlatan Yanıtlar Görüntü Son Mesaj
Enginarlı Ördek Yeni
Sebze Yemekleri
kezban62 0 1801 Son Mesaj 19 Ekim 2011, 16:28:21
Gönderen : kezban62
Tavuklu Enginarlı Pilav Yeni
Makarna - Pilav
kezban62 0 1548 Son Mesaj 24 Kasım 2012, 20:26:57
Gönderen : kezban62
Çıtır Fenerbalığı Filetosu Yeni
Deniz Ürünleri
kezban62 3 4312 Son Mesaj 17 Ağustos 2015, 14:07:21
Gönderen : Rmysa