Kılıç Şiş
Malzemeler
* 1 kg. kılıç balığı filetosu,
* ½ çay kaşığı toz karabiber,
* ½ çorba kaşığı domates salçası,
* ½ su bardağı zeytinyağı,
* ½ tatlı kaşığı tuz,
* ½ rendelenmiş kuru soğan,
* 1 çorba kaşığı limon suyu,
* 1 dilimlenmiş limon,
* 1 diş sarımsak (dövülmüş),
* 15 defne yaprağı (küçük boy),
* 2 çarliston biber, defne yaprağı,
* 2 domates.
Hazırlanışı
Kılıç balığı filetosu yaklaşık üçer santimlik küpler halinde düzgünce doğranır. Domatesleri dilimleyip çekirdekleri ayıklanır. Çarliston biber dilimlenir. Balıklar bir kap içine yerleştirilir. Marinat malzemesi balıkların üzerine koyulup elle karıştırılır, 20 dakika kadar bekletilir. Metal şişlere kişi başına dört parça balık, aralarına da biber defne yaprağı, domates dilimi, çarliston biber ve limon dilimi dizilir. Şişlere geçirme işlemi bitince, marinat malzemesinin kalanını da üzerine dökülerek 5 dakika kadar bekletilir. Izgara hazır olduğunda şişler pişirilmeye başlanır. Pişerken, kuru olmasın diye bu karışımdan fırça ile balıkların üzerine sürülebilir. Pişen balıkları yarım limon, yeşil salata ve haşlanmış patatesle birlikte sunulabilir.