Sayfa: [1]   Aşşağı İn :)
Gönderen Konu: Midye Dolma  (Okunma Sayısı 2922 Defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi Konuyu İncelemekte.
kezban62
Moderatör
*


Cinsiyet: Bayan
Mesaj Sayısı: 11424



Üyelik Bilgileri WWW
« : 21 Mayıs 2010, 17:20:31 »

Malzemeler: 1-2-3-4-5 kişilik olabilir. Duruma göre değişir.

1 cup = 250 ml.'lik su bardağı

20 adet midye 7 cm.'lik büyük midye
1/3 su bardağı zeytinyağı
3 adet küçük boy ya da 1 adet büyük boy kuru soğan. (Tercihen kahverengi kabuklu olanlarından)
3/4 su bardağı pirinç
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı domates salçası
1/3 su bardağı, ince ince doğranmış dereotu
1 adet kesme şeker
Tuz ve karabiber
1 su bardağı sıcak su (250 ml.)

Ayrıca:

Zeytinyağı
1 adet limon
1.5 adet büyük kuru soğan
Tuz
1 su bardağı sıcak su (250 ml.)

Tarif:

1.Temizlenmiş midyeleri teker teker yıkayın ve soğuk su dolu bir kabın içinde, iç malzemesi hazır olana kadar bekletin.
2.Dolma yapacağınız tencereye zeytinyağını koyun. Yemeklik doğradığınız kuru soğanları, şekeri ve tuzu ekleyin. Soğanlar şeffaflaşana kadar kavurun.
3.Yıkayıp, süzdürdüğünüz pirinci ekleyin ve pirinç "cam gibi" olana kadar kavurma işlemine devam edin.
4.Domates salçasını ve naneyi ekleyin. Kokusu çıkana kadar, 2 dakika daha kavurun.
5.Suyu pirinçlerin üzerine dökün, hafifçe karıştırın ve tencerenin kapağını kapatın. Pişmesine yakın, dereotunu ekleyin ve pirinç suyunu çekinceye kadar pişirin. (Dikkat!...Suyunu çabucak çeker.)
6.Pişen pirinçleri, soğuması için bir tabağa alın.
7.Midyeleri süzdürün ve hazırladığınız pirinçleri eşit şekilde midyelerin içine doldurun. Kabuklarını sıkıca kapatın
1.5 adet soğanın kabuklarını soyun ve halka hakla doğrayın.
8.Tencerenin dibine dizin.
9.Fırın kağıdını ıslatıp, elinizle buruşturun ve soğanların üzerine serin. Üstüne dip dibe, hazırladığınız midyeleri dizin.
10.Üzerlerine zeytinyağı gezdirin. Tuz serpin. Halka halka kestiğiniz limon dilimlerini koyun. 1 bardak sıcak suyu dökün.
11.Islattığınız ve buruşturduğunuz bir diğer fırın kağıdını üzerlerine serin ve ağırlık yapması için bir tabak veya dolma taşı kapatın.
12.Tencerenin kapağını kapatın ve su fıkırdayana kadar hızlı ateşte ve daha sonra 30 - 40 dakika yavaş ateşte, pirinçler yumuşayana kadar pişirin.
13.Tencerenin kapağı kapalı bir biçimde dinlendirin. Soğuyunca yanında limonla birlikte servis yapın.


aFiYeT oLSuN...
Logged
Kadın Temsilcisi
KadıncaForum
*****

Offline

Mesajlar: 27222

View Profile
Re: Midye Dolma
« Posted on: 29 Mart 2024, 11:48:52 »

 
      uyari
Merhaba Ziyaretçi, Öncelikle Sitemize Hosgeldin. Ben KadıncaForum Botu Olarak Siteden Yararlanabilmeniz İçin, Üye Olmanızı Öneririm. Unutmayınız! Bu Site Sadece, Biz Kadınlara Özeldir.

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: Midye Dolma oyunlari, Midye Dolma programi, Midye Dolma oyunu indir, Midye Dolma program yükle, Midye Dolma download, Midye Dolma istenmeyen tüyler, Midye Dolma resimleri, Midye Dolma haber, Midye Dolma yükle, Midye Dolma lazer epilasyon, Midye Dolma msn eklentisi, sarki sözleri
kezban62
Moderatör
*


Cinsiyet: Bayan
Mesaj Sayısı: 11424



Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : 04 Kasım 2011, 14:06:17 »

Midye Dolması
Midye Dolması20 adet midye (7 cm’lik büyük midye)
1/3 su bardağı zeytinyağı
3 adet küçük boy ya da 1 adet büyük boy kuru soğan (tercihen kahverengi kabuklu olanlarından)
3/4 su bardağı pirinç
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı domates salçası
1/3 su bardağı ince ince doğranmış dereotu,
1 adet kesme şeker
Tuz ve karabiber
1 su bardağı sıcak su (250 ml)
Zeytinyağı
1 adet limon
1.5 adet büyük kuru soğan
Tuz
1 su bardağı sıcak su (250 ml)

Hazırlanışı:
Temizlenmiş midyeleri teker teker yıkayın ve soğuk su dolu bir kabın içinde, iç malzemesi hazır olana kadar bekletin. Dolma yapacağınız tencereye zeytinyağını koyun. Yemeklik doğradığınız kuru soğanları, şekeri ve tuzu ekleyin. Soğanlar şeffaflaşana kadar kavurun.
Yıkayıp, süzdürdüğünüz pirinci ekleyin ve pirinç “cam gibi” olana kadar kavurma işlemine devam edin.Domates salçasını ve naneyi ekleyin. Kokusu çıkana kadar, 2 dakika daha kavurun.Suyu pirinçlerin üzerine dökün, hafifçe karıştırın ve tencerenin kapağını kapatın. Pişmesine yakın, dereotunu ekleyin ve pirinç suyunu çekinceye kadar pişirin (Dikkat!… Suyunu çabucak çeker). Pişen pirinçleri, soğuması için bir tabağa alın * Midyeleri süzdürün ve hazırladığınız pirinçleri eşit şekilde midyelerin içine doldurun. Kabuklarını sıkıca kapatın 1.5 adet soğanın kabuklarını soyun ve halka hakla doğrayın. Tencerenin dibine dizin.Fırın kağıdını ıslatıp, elinizle buruşturun ve soğanların üzerine serin. Üstüne dip dibe, hazırladığınız midyeleri dizin. Üzerlerine zeytinyağı gezdirin. Tuz serpin. Halka halka kestiğiniz limon dilimlerini koyun. 1 bardak sıcak suyu dökün. Islattığınız ve buruşturduğunuz bir diğer fırın kağıdını üzerlerine serin ve ağırlık yapması için bir tabak veya dolma taşı kapatın. Tencerenin kapağını kapatın ve su fıkırdayana kadar hızlı ateşte ve daha sonra 30 - 40 dakika yavaş ateşte, pirinçler yumuşayana kadar pişirin.Tencerenin kapağı kapalı bir biçimde dinlendirin. Soğuyunca yanında limonla birlikte servis yapın.Midye Dolması
Logged
Sayfa: [1]   Yukarı Çık :)
 
Gitmek istediğiniz yer:  


Benzer Konular
Konu Başlığı Başlatan Yanıtlar Görüntü Son Mesaj
Midye Dolma Yeni
Dolmalar
kezban62 0 2164 Son Mesaj 04 Kasım 2011, 14:05:21
Gönderen : kezban62
Katıklı Dolma Yeni
Dolmalar
kezban62 0 1844 Son Mesaj 05 Kasım 2011, 20:37:08
Gönderen : kezban62
Etli Baklalı Dolma Yeni
Dolmalar
kezban62 0 1815 Son Mesaj 05 Kasım 2011, 20:41:48
Gönderen : kezban62
Yelkenli Dolma Yeni
Dolmalar
kezban62 0 1974 Son Mesaj 07 Kasım 2011, 13:39:45
Gönderen : kezban62
Levrekli Midye Dolma Yeni
Deniz Ürünleri
kezban62 1 2613 Son Mesaj 16 Ağustos 2014, 18:26:27
Gönderen : alaska