kezban62
|
|
« : 27 Mayıs 2010, 11:38:34 » |
|
Temiz tepsiyi tezgahın üzerine alıyoruz. ilk olarak... Malzemeler 1 adet 30x30 cm eninde ateş e dayanıklı tepsi, 2 adet büyük boy soğan, 2 adet büyük boy patates, 2 adet palamut (temizlenip dilimlenmiş), 6-7 adet orta boy domates, 1,5 demet maydanoz, 2 şeker kaşığı tuz, yetecek kadar sıcak su (5 su bardağı olabilir), 85 gr tereyağı, alimünyum folyo. Yapılışı temiz tepsiyi tezgahın üzerine alıyoruz. ilk olarak içine kabuklarını temizlediğimiz soğanları bütünün den tam daire şeklinde kesip tepsinin alt kısmın da açık alan kalmayacak şekilde diziyoruz. artanı üstlerine ekleyebiliriz. kabuğunu soyup yine bu sefer 1 cm kalınlığında daire şekli verdiğimiz patatesleri tepsiyi kaplayacak şekilde, sadece tek bir sıra ola rak diziyoruz. üstüne 25 gr tereya ğını küp küp doğrayıp, muhtemelen serpiştiriyoruz. yarım şeker kaşığı tuz u serpiştirip, tepsi yi dolduracak taşırmayacak kadar sıcak su ilave ediyoruz. alimünyum folyoy la tepsinin üstünü tamamen kapatıp çatalla 11-12 darbeyle farklı yerlerden buhar delikleri açıyoruz. orta kısımın orta yerin de ayarladığımız ocak ateşinin üstüne tepsi yi alıp 20 dk. sonra ateşi kapatıyoruz. tepsi ye ilk olarak palamutları 2 cm arayla ortasını da unutmadan , üstüne ince doğradığımız maydanozları, üstüne doğradığımız doma tesleri, üstüne küp küp doğradığı mız kalan 60 gr tereyağlarını, üstüne kalan 1,5 şeker kaşığı tuz üstüne domatein tereyağının bırakacağı sıvı miktarını düşünerek (tepsi nin üst kısmından 0,75 mm boşluk kalacak şekilde) sıcaksu ilave ediyoruz. ateş in düzenini bozmayarak tekrar yakıyoruz. alimünyum folyoy la kapattığımız tepsi yi üstüne koyup 15 dk. pişmeye bırakıyoruz. altını kapatıyoruz.
|