Sayfa: [1]   Aşşağı İn :)
Gönderen Konu: Kahvenizi Sütlü Için  (Okunma Sayısı 3052 Defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi Konuyu İncelemekte.
imge34
Kraliçe
*


Cinsiyet: Bayan
Mesaj Sayısı: 1658

Avatar Yok


Üyelik Bilgileri
« : 21 Mart 2013, 12:37:56 »



”Kahve, kandaki kalsiyumun idrarla atılmasına neden olduğundan, devamlılığında, özellikle kadınlarda kemik erimesini hızlandırır. Bu nedenle kahveyi, içerisinde kalsiyum bulunduran sütle içersek, bu dengeyi biraz da olsa korumuş oluruz”

Uzman Diyetisyen Işın Sayın, kahve tüketiminin insan  sağlığı açısından bazı yararları olsa da aşırı tüketilmemesi gerektiğini  söyledi.

Kahveden çok, kahveye konulan yan ürünlerin zarar verdiğini belirten  Sayın, bu yan ürünlerden doğal olmayanların tamamen zararlı olduklarını  kaydetti.
 
Kahveyle birlikte, süt, kahve kreması, kahve beyazlatıcısı ve süt tozu  kullanıldığını anlatan Sayın, bunlardan süt dışındakilerin insan vücudu için  tehlikeli maddeler içerdiğini öne sürdü.
 
Kahve kremaları ve beyazlatıcılarda, sütle ”uzaktan yakından ilgisi  olmayan” katkı maddeleri bulunduğunu ileri süren Sayın, ”Süte yakın tadın  yakalanmaya çalışıldığı ürünlerdir. Katkı maddelerinin alerji yaptığı, kansere  yol açtığı, bağışıklık sistemi ve obeziteyle ilişkili gen dokusuna zararlı  etkileri olduğu yönünde halen araştırmalar yapılıyor. Ayrıca, açlık-tokluk hissi  veren hormonlarla teması üzerinde çalışılıyor” diye konuştu.
 
Kahve tüketiminde kullanılan yan ürünlerdeki katkı maddeleri arasında,  maltodekstrin, glikoz şurubu, melamin, soya proteinleri, laktoz ve gluten, sodyum  kazeinat ve asit düzenleyici tuzlar ve tam hidrojenize pamuk ve palm yağı gibi  maddelerin bulunduğuna dikkati çeken Sayın, şöyle devam etti:
 
”Maltodekstrin, mısırdan elde edilir. Kullanım alanı çok geniş ve kahve  beyazlatıcılarının tümünde mevcut. Glikoz şurubu, kanımızda dolaşan şekliyle  şekerdir. Direk hücre içine girebilecek kadar küçük bir moleküldür. Ağızdan  alındığı andan itibaren sindirim süresi diye bir vakit kaybı yoktur, acilen kana  karışır. Başka kaynaklardan da alıyorsanız, sık ve fazlaca kullanımı, insulin  direnci, hipoglisemi açısından hiç de iyi niyetli değildir. Melamin, benim  çocukluğumda tabak yapımında kullanılırdı. Plastik türevidir, kanserojendir. Soya  proteinleri..Doğal soya tabiatta kaldı mı acaba? Laktoz ve gluten, tolerans  bozukluğu olanlar kullanmamalı. Sodyum kazeinat ve asit düzenleyici tuzlar,  tansiyonu hemen yükseltmez, ama 1 günde kullanılan doz arttıkça glikozun da bu  tuzların da etkisini tartışmaya başlayabiliriz. Tam hidrojenize pamuk ve palm  yağı, margarinin ta kendisidir. Bunu suda erir hale getirmek için de diğer bir  katkı maddesi olan ’emülgatör’ mecburen kullanılır. Topaklanma önleyici, aroma  verici...Derken, bu kahve beyazlatıcıları günde birden fazla kullanıyorsanız,  sağlık açısından güvenilirliğinin tartışılmasında fayda olabilir.”
         
Kadınlarda kemik erimesini hızlandırır
Tüketicilerin yan ürünleri kullanarak kahvenin acı tadını azaltmaya  çalıştığını anlatan Işın Sayın, ”İlla kullanılacaksa da gerçek sütten elde  edilmiş süt tozları tüketilmeli” ifadelerini kullandı.
 
Kahve tüketiminin kadınlar üzerinde daha çok zararlı olacağını öne süren  Uzman Diyetisyen Işın Sayın, ”Kahve, kandaki kalsiyumun idrarla atılmasına neden  olduğundan devamlılığında, özellikle kadınlarda kemik erimesini hızlandırır. Bu  nedenle, kahveyi, içerisinde kalsiyum bulunduran sütle içersek, bu dengeyi biraz  da olsa korumuş oluruz” dedi.
 
Vücudun, gıdalarda bulunan kalsiyumun yarısını aldığını aktaran Sayın,  30’lu yaşlardan itibaren, bu oranın yüzde 30’a düştüğünü vurguladı. Bu nedenle  faydalı minerallerin vücuttan atılımının azaltılması gerektiğine dikkati çeken  Sayın, ileri yaş gurubunun buna daha çok dikkat etmesi gerektiğini belirtti.
 
Uzman Diyetisyen Sayın, vücuttaki mineral oranını düşürmemek için çay,  kola ve kahve gibi içeceklerin kontrol altına alınması gerektiğini anlattı.
 
Kahvenin zararlarını azaltmak için bazı alışkanlıkların değiştirilmesi  gerektiğine işaret eden Sayın, şu önerilerde bulundu: ”Kahve, krema ya da beyazlatıcı yerine sütle içilmelidir. Acıyı azaltmak  için kahve oranı düşürülüp su oranı arttırılabilir. Kahveden vazgeçemiyorsanız,  kalsiyum içeren gıdalardan kalsiyum desteği yapılmalıdır. Mesela, sofrada yoğurt  eksik edilmemeli.”
Logged
Kadın Temsilcisi
KadıncaForum
*****

Offline

Mesajlar: 27222

View Profile
Re: Kahvenizi Sütlü Için
« Posted on: 19 Nisan 2024, 01:26:01 »

 
      uyari
Merhaba Ziyaretçi, Öncelikle Sitemize Hosgeldin. Ben KadıncaForum Botu Olarak Siteden Yararlanabilmeniz İçin, Üye Olmanızı Öneririm. Unutmayınız! Bu Site Sadece, Biz Kadınlara Özeldir.

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: Kahvenizi Sütlü Için oyunlari, Kahvenizi Sütlü Için programi, Kahvenizi Sütlü Için oyunu indir, Kahvenizi Sütlü Için program yükle, Kahvenizi Sütlü Için download, Kahvenizi Sütlü Için istenmeyen tüyler, Kahvenizi Sütlü Için resimleri, Kahvenizi Sütlü Için haber, Kahvenizi Sütlü Için yükle, Kahvenizi Sütlü Için lazer epilasyon, Kahvenizi Sütlü Için msn eklentisi, sarki sözleri
Karaelmas
Kraliçe
*


Cinsiyet: Bayan
Mesaj Sayısı: 2201



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : 17 Temmuz 2013, 00:48:37 »

Teşekkürler.
Logged
Mavi_Kiyamet
Kraliçe
*


Cinsiyet: Bayan
Mesaj Sayısı: 6687



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : 10 Kasım 2013, 22:05:39 »

kahve pek içmem, içersemde sütsüz içmem zaten Gülümseme bilgiler için tesekkürler.
Logged
Sayfa: [1]   Yukarı Çık :)
 
Gitmek istediğiniz yer:  


Benzer Konular
Konu Başlığı Başlatan Yanıtlar Görüntü Son Mesaj
Sütlü Kadayıf Tatlısı Yeni
Tatlılar
PnR_Sz 4 4812 Son Mesaj 26 Mayıs 2012, 13:29:56
Gönderen : elze
Sütlü Balık Yeni
Deniz Ürünleri
kezban62 0 1962 Son Mesaj 21 Mayıs 2010, 16:41:37
Gönderen : kezban62
Sütlü Levrek Yeni
Deniz Ürünleri
kezban62 0 1798 Son Mesaj 21 Mayıs 2010, 17:25:00
Gönderen : kezban62
Sütlü Terbiye Yeni
Soslar, Terbiyeler
kezban62 0 1816 Son Mesaj 10 Aralık 2010, 19:08:00
Gönderen : kezban62
Kahvenizi Nasıl Seversiniz? Yeni
Anketler
elze 4 3789 Son Mesaj 04 Haziran 2012, 08:56:30
Gönderen : Liza