Sayfa: [1]   Aşşağı İn :)
Gönderen Konu: Enginar Dolması  (Okunma Sayısı 1911 Defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi Konuyu İncelemekte.
kezban62
Moderatör
*


Cinsiyet: Bayan
Mesaj Sayısı: 11424



Üyelik Bilgileri WWW
« : 11 Mayıs 2011, 17:05:08 »

Dolma, Enginar, Enginar Dolması

Bu dolma için Ege’nin küçük çanaklı, gonca gibi enginarlarını kullanmak gerekiyor. Bu tür enginarlar Kıbrıs ve Antalya’dan pazarlara gelebiliyor. İstanbul’un tabak gibi geniş çanaklı Bayrampaşa enginarları bu yemek için çok uygun değil. Mümkünse kapalı gonca gibi sivri biçimli körpe enginar bulmaya çalışın.

    6 adet Enginar,
    1 buçuk bardak pirinç,
    6-8 sap taze soğan,
    1 demet dereotu,
    Yarım bardak sızma zeytinyağı,
    2 tatlı kaşığı şeker,
    1 tatlı kaşığı tuz,
    1 limon,
    1 çorba kaşığı un,
    Gerekirse 1 patates,
    Üzerine gezdirmek için biraz ek zeytinyağı.

Enginarların dış yapraklarını beyaz körpe yapraklar görünene kadar alın. İç körpe yaprakları bırakın ama yeşil kısımdan beyaza dönen hizadan uçlarını kesin. Enginar çanağının altını da beyaz etli kısma kadar temizleyin. Ortadaki tüylü kısmı bir kaşıkla kazıyıp atın. Enginar saplarının dış lifli kısımlarını alıp içlerini çubuk çubuk doğrayın. Genişçe bir kâsede suyun içine yarım limonu sıkıp kabuğu ile içine atın ve un ile çalkalayın. Ayıklanmış enginarları unlu, limonlu suyun içinde bekletin. Pirinci yıkayın, süzün ve ince doğranmış taze soğan, dereotu, tuz ve şekerle biraz ovalayın. Zeytinyağı ve kalan yarım limon suyunu ekleyin.

Enginarları bu harç ile doldurun. Enginarları yüzü yukarı bakacak şekilde düz tabanlı bir tencereye dizin. Aralara enginar saplarını yerleştirin. Gerekirse enginarların pişerken oynamamaları için aralara patates dilimleri de sıkıştırabilirsiniz. Patates, enginarın tadını alır ve ayrıca çok güzel olur. Enginarların yarısına gelecek kadar su ekleyin. Dolmaların üzerine parlamaları için biraz daha yağ gezdirin ve üzerlerini yağlı kağıt ile örtün. Kısık ateşte suyunu çekene kadar yaklaşık yarım saat, kırk dakika usul usul pişirin. Ilık veya oda sıcaklığında servis yapın.
Logged
Kadın Temsilcisi
KadıncaForum
*****

Offline

Mesajlar: 27222

View Profile
Re: Enginar Dolması
« Posted on: 02 Mayıs 2024, 23:13:56 »

 
      uyari
Merhaba Ziyaretçi, Öncelikle Sitemize Hosgeldin. Ben KadıncaForum Botu Olarak Siteden Yararlanabilmeniz İçin, Üye Olmanızı Öneririm. Unutmayınız! Bu Site Sadece, Biz Kadınlara Özeldir.

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: Enginar Dolması oyunlari, Enginar Dolması programi, Enginar Dolması oyunu indir, Enginar Dolması program yükle, Enginar Dolması download, Enginar Dolması istenmeyen tüyler, Enginar Dolması resimleri, Enginar Dolması haber, Enginar Dolması yükle, Enginar Dolması lazer epilasyon, Enginar Dolması msn eklentisi, sarki sözleri
Sayfa: [1]   Yukarı Çık :)
 
Gitmek istediğiniz yer:  


Benzer Konular
Konu Başlığı Başlatan Yanıtlar Görüntü Son Mesaj
Pastırmalı Enginar Dolması Yeni
Dolmalar
kezban62 0 1885 Son Mesaj 05 Kasım 2011, 20:44:30
Gönderen : kezban62
Asma Yaprağına Sarılı Taze Enginar Dolması Yeni
Dolmalar
kezban62 0 1858 Son Mesaj 08 Kasım 2011, 12:29:28
Gönderen : kezban62
Vejetaryen Enginar Dolması Yeni
Dolmalar
kezban62 0 1858 Son Mesaj 17 Kasım 2011, 01:52:28
Gönderen : kezban62
Kıymalı Enginar Dolması Uşak Usulü Yeni
Dolmalar
kezban62 1 2823 Son Mesaj 09 Mayıs 2012, 13:54:09
Gönderen : elze