Sayfa: [1]   Aşşağı İn :)
Gönderen Konu: Hindistan Mutfağı  (Okunma Sayısı 4775 Defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi Konuyu İncelemekte.
kezban62
Moderatör
*


Cinsiyet: Bayan
Mesaj Sayısı: 11424



Üyelik Bilgileri WWW
« : 20 Nisan 2011, 17:50:39 »

Baharat Çeşitleri, Barfi, Biryani, Hindistan Mutfağı, Hint Mutfağı, Hint Yemekleri, Jalebi, Kaşmir Mutfağı, Mango, Pilav, Tandoori, Tikka

Bölgeleri arasında mutfak ve yeme alışkanlıkları arasında farklılık olsa da Hint mutfağı kendi içinde bir bütündür. Bölgenin coğrafi ve iklim yapısını incelediğimizde bunun yemek kültürüne çok yansıdığını görürüz. Güçlü mason yağmurları ve sıcak iklimin sunduğu tatları bulacaksınız Hint mutfağında. Baharatlarıyla meşhur olan Hindistan mutfağı dünyanın en büyülü baharat ve yemekleriyle tanınıyor.

Kültürü, ırk yapısı ve coğrafyası gibi çeşitlilikler Hint yemeklerinde farklılık ve lezzet olarak karşımıza çıkıyor. Hindistan mutfağı deyince ilk aklımıza gelenler tabii ki baharatları. Dünyanın hiçbir yerinde bu kadar özel ve çeşitli baharat yok. Bölgesel yemek alışkanlıkları arasında farklılıklar bulunsa da büyüleyici Hindistan mutfağı, kendi içinde bir bütün oluşturuyor.

Baharat cenneti Hindistan’ın geleneksel lezzetleri aloo banda, tavuk tikka, tumbo karides tikka, somon tandoori, tavuk, dana ve kuzu masala, Hint pilav çeşitlerinden kashmiri pilav, mantarlı biryani, geleneksel ekmek çeşitleri, barfi, mango kulfi, jalebi gibi tatlılar deneyebileceğiniz lezzetlerden sadece bir kaçı.

Baharat zengini yemekler

Hindistan mutfağında neredeyse her yemeğin kendine özel birkaç baharatı var. Doğu’nun gizemli ülkesi Hindistan, baharat temeline dayanan mutfağıyla ilgi çekiyor. Köri, siyah kimyon ve hardal taneleri, tarçın çubukları ve zencefil çok sık kullanılan baharlar. Körinin bilinen kesin bir reçetesi yok. Tüm dünyada olduğu gibi Hindistan’da da çok sevilen bu baharatın aileden aileye değişen formülleri var. Körinin yanı sıra Garam Masala da beş altı baharatın karışımıyla elde ediliyor. Hint yemeğinin özü, kokulu baharatların doğru kullanımından geçiyor. Önemli olan yemeğin gerçek tadını bozmadan onu zenginleştirecek baharatı kullanmak. Baharatlar aperatif ve hazım kolaylaştırıcı olarak da kullanılıyor. Bunun dışında Hint yemeklerinde kullanılan diğer temel malzemeler ghee ve curd gibi süt ürünleri.

Hindistan mutfağını bir bütün olarak değil bölgelere göre incelemek daha doğru. Kuzeybatı bölgesinin mutfağı zengin yemek seçenekleriyle dikkat çekiyor. Bunların arasında en çok bilinen Biryani, pilav ve kuzu etinden yapılıyor. Garam masala da özellikle bu bölgenin vazgeçilmezleri arasında. Kuzeyin diğer olmazsa olmazları, yoğurt ve sarımsak. Yoğurtla birçok baharlı içecek de hazırlanıyor. Doğu Hindistan yani Bengal bölgesi, hardal gibi sert aromalı baharlarıyla biliniyor. Bengalliler kırmızı et yerine deniz ürünlerini tercih ediyor. Güney Hindistan ise çok tüketilen hindistanceviziyle tanınıyor.

TARİFLER

Mango ve Yeşil Zeytin Achar

Malzemesi

    * 1 adet yeşil mango,
    * 1 bardak yeşil zeytin
    * 1 yemek kaşığı kuru chili
    * 1 yemek kaşığı pul biber
    * 1 yemek kaşığı rezene
    * 2 yemek kaşığı tuz
    * 1 yemek kaşığı turmeric, (bir çeşit Hint safranı zeytinyağı)

Yapılışı
Mangolar kabuğu soyulmadan ve zeytinler küçük parçalar halinde kesilir. Zeytinyağı hariç diğer malzemelerle hava almayan bir kaba yerleştirilir. Güneşli veya sıcak bir yerde bir hafta bekletilir. Günde iki kez kap çalkalanır. Bir hafta sonra kaptan çıkarılır. Bir tavada zeytinyağı kızdırılır sonra soğumaya bırakılır. Hazırlanan karışımın üzerine zeytinyağı dökülür. Hint yemeklerinin yanında aperatif olarak sunulur.

PİLİÇ TİKKA

Malzemeler (4 kişilik)

    * 1 bütün piliç
    * 1/2 kg. yoğurt
    * 2 çorba kaşığı un
    * 2 yumurta sarısı
    * 1 tatlı kaşığı köri
    * 1 fiske tuz
    * 1 fiske kırmızı biber
    * 1 fiske karabiber
    * 2 çorba kaşığı krema
    * 2 çorba kaşığı rafine yağ
    * 1/2 limonun suyu

Yapılışı
Pilici, but ve göğüs olarak parçalara bölün. Yıkayıp, kanını aldıktan sonra iyice kurulayın. Bir kabın içinde havuz gibi açtığınız una yoğurt, krema, yumurta sarıları, köri, tuz, kırmızı biber, karabiber yağ ve limon suyunu katıp karıştırın. Piliç parçalarını bu karışıma buladıktan sonra bir gece buzdolabında bekletin. Servis yapacağınız zaman sosa bulanmış piliç parçalarını ızgarada veya tavada kızartın ve sıcak sıcak servis yapın.
« Son Düzenleme: 13 Eylül 2011, 20:47:29 Gönderen : SagittariuS » Logged
Kadın Temsilcisi
KadıncaForum
*****

Offline

Mesajlar: 27222

View Profile
Re: Hindistan Mutfağı
« Posted on: 16 Nisan 2024, 09:33:53 »

 
      uyari
Merhaba Ziyaretçi, Öncelikle Sitemize Hosgeldin. Ben KadıncaForum Botu Olarak Siteden Yararlanabilmeniz İçin, Üye Olmanızı Öneririm. Unutmayınız! Bu Site Sadece, Biz Kadınlara Özeldir.

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: Hindistan Mutfağı oyunlari, Hindistan Mutfağı programi, Hindistan Mutfağı oyunu indir, Hindistan Mutfağı program yükle, Hindistan Mutfağı download, Hindistan Mutfağı istenmeyen tüyler, Hindistan Mutfağı resimleri, Hindistan Mutfağı haber, Hindistan Mutfağı yükle, Hindistan Mutfağı lazer epilasyon, Hindistan Mutfağı msn eklentisi, sarki sözleri
!aysun!
Kraliçe
*


Cinsiyet: Bayan
Mesaj Sayısı: 613



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : 04 Ağustos 2011, 18:09:19 »

Bilgiler için teşekkürler
Logged

VampireDiaries
Prenses
*


Cinsiyet: Bayan
Mesaj Sayısı: 118



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : 11 Ekim 2011, 14:55:38 »

Paylaşım İçin Teşekkürler.
Logged
Mavi_Kiyamet
Kraliçe
*


Cinsiyet: Bayan
Mesaj Sayısı: 6687



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : 27 Ekim 2011, 00:04:48 »

tesekkürler Gülümseme
Logged
Karaelmas
Kraliçe
*


Cinsiyet: Bayan
Mesaj Sayısı: 2201



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : 04 Temmuz 2013, 09:14:26 »

Teşekkürler.
Logged
Sayfa: [1]   Yukarı Çık :)
 
Gitmek istediğiniz yer:  


Benzer Konular
Konu Başlığı Başlatan Yanıtlar Görüntü Son Mesaj
Hindistan Cevizli Kurabiye Yeni
Bisküvi - Kurabiye
kezban62 0 2022 Son Mesaj 05 Mayıs 2010, 18:50:03
Gönderen : kezban62
Hindistan Cevizi Yeni
G - H - I
AnqeL_qiRL 0 2136 Son Mesaj 08 Mayıs 2010, 15:24:12
Gönderen : AnqeL_qiRL
Hindistan Cevizli Sorbe Yeni
Yemek ve Tatlı Tarifleri
_dark_ 2 3287 Son Mesaj 26 Mart 2013, 22:01:54
Gönderen : zorro007
Hindistan Kültürü Yeni
Dünya Kültürleri
M£LİK£:)) 0 1911 Son Mesaj 28 Aralık 2012, 19:40:50
Gönderen : M£LİK£:))
Bu Akşam Hindistan'da Yeni
Masal ve Hikayeler
imge34 1 2585 Son Mesaj 02 Eylül 2013, 20:45:08
Gönderen : Mavi_Kiyamet