Sayfa: [1]   Aşşağı İn :)
Gönderen Konu: Beğendili Kebap  (Okunma Sayısı 4964 Defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi Konuyu İncelemekte.
PnR_Sz
Kraliçe
*


Cinsiyet: Bayan
Mesaj Sayısı: 601



Üyelik Bilgileri
« : 06 Mayıs 2010, 18:26:08 »

Malzemeler
600 gr Kuzu kuşbaşı
110 gr margarin
100 gr Soğan
1 çorba kaşığı Domates salçası
1 tatlı kaşığı Tuz
Baharat torbası
2.5 bardak Su
1 Kg Patlıcan
80 gr Un
1 lt Süt
80 gr Kaşer peyniri rendesi
1/2 adet Limon






Yemeğin Tarifi 
Ön hazırlık olarak soğanı ayıklayıp, küçük küpler halinde doğrayın. Yağı, orta boy bir tencerede, orta ateşte eritin. Yağ kızmaya başlayınca kuşbaşı doğranmış kuzu etini ilave edin. Ateşi açın. Etleri bir kevgirle ara sıra karıştırarak, 5-6 dakika, pembeleşinceye kadar sote edin. Soğanı tenceredeki etlere ilave edin. Yine ara sıra karıştırarak, birkaç dakika daha pişirin. Salçayı katın. Ara sıra karıştırmaya devam ederek, birkaç dakika da salçayı kavurun. Tuzunu serpin. Baharat torbasını ilave edin.

Ateşi kısın. Tencerenin üzerine bir tas kapayın, 1 bardak sıcak suyu, tasın kenarından dökün. Tencerenin kapağını sıkıca örtün. Kebabı ağır ateşte 8-10 dakika pişirin.

Tenceredeki malzeme suyunu çekince, kalan 1 1/2 bardak sıcak suyu koyup, yine ağır ateşte, yaklaşık 20 dakika, etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Bu süre içinde, ara sıra tencerenin kapağını açıp, etlerin pişip pişmediğini kontrol edin. Gerekirse pişirme süresini uzatın.

Bu arada kebap suyunu çekerse, bir miktar sıcak su ilave edebilirsiniz. Kebabın, tencereyi ateşten aldığınızda, yaklaşık 1 bardak salçası olmalıdır.

Kebap pişerken bir yandan beğendiyi hazırlayın. Bunun için büyükçe bir tencerenin içine 1/2 limonun suyunu sıkın, 1 tatlı kaşığı tuz ilave edin. Patlıcanları tercihan kömür ateşinde, bu mümkün değilse kızgın yağda ya da fırında, gerektiğinde alt üst ederek, yumuşayıp yer yer su sızdırmcaya kadar pişirin. Saplarından kesip, tuz ve limonun bulunduğu tencereye koyun. Üzerlerini örtecek kadar su ilave edip, soğumaya bırakın.

Soğumuş patlıcanların kabuklarını keskin bir bıçakla soyup, atın. Patlıcanların etli kısımlarını bir başka kaba aktarın.

Sütü bir taşım kaynatıp, bir kenara alın. Yağın kalan 80 gramını orta boy bir tencerede, orta ateşte ısıtın. Yağ kızmaya başlayınca ununu ilave edin. Meyaneyi, tahta bir kaşıkla sık sık karıştırarak pişirin. Un sararmaya başlayınca birkaç dakika daha pişirip, tencereyi ateşten alın. Bir kenarda ılınmaya bırakın.

Meyane ılınınca tencereyi tekrar orta ateşe oturtun. Sıcak sütü, tahta bir spatulayla sürekli karıştırarak, azar azar meyaneye yedirin. Çok ağır ateşte 10 dakika pişirin.

Patlıcanları iyice sıkıp, çok ince kıyın. Patlıcanları ateş üzerindeki meyaneye ilave edin. Yumurta teliyle karıştırarak 5-6 dakika daha pişirin. Kaşer peyniri rendesini ilave edin. Karıştırın. Beğendiyi ateşten alın.
Logged
Kadın Temsilcisi
KadıncaForum
*****

Offline

Mesajlar: 27222

View Profile
Re: Beğendili Kebap
« Posted on: 28 Mart 2024, 12:24:08 »

 
      uyari
Merhaba Ziyaretçi, Öncelikle Sitemize Hosgeldin. Ben KadıncaForum Botu Olarak Siteden Yararlanabilmeniz İçin, Üye Olmanızı Öneririm. Unutmayınız! Bu Site Sadece, Biz Kadınlara Özeldir.

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: Beğendili Kebap oyunlari, Beğendili Kebap programi, Beğendili Kebap oyunu indir, Beğendili Kebap program yükle, Beğendili Kebap download, Beğendili Kebap istenmeyen tüyler, Beğendili Kebap resimleri, Beğendili Kebap haber, Beğendili Kebap yükle, Beğendili Kebap lazer epilasyon, Beğendili Kebap msn eklentisi, sarki sözleri
Karaelmas
Kraliçe
*


Cinsiyet: Bayan
Mesaj Sayısı: 2201



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : 04 Temmuz 2013, 08:37:43 »

Teşekkürler.
Logged
cahilperiler
Yeni Üye
*


Cinsiyet: Bayan
Mesaj Sayısı: 3

Avatar Yok


Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : 12 Kasım 2013, 15:33:46 »

tarif için teşekkür ederim
Logged
tutkulukirpi
Yeni Üye
*


Cinsiyet: Bayan
Mesaj Sayısı: 3

Avatar Yok


Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : 29 Kasım 2013, 17:52:52 »

Teşekkürler
Logged
eflatun16
Yeni Üye
*


Cinsiyet: Bayan
Mesaj Sayısı: 3

Avatar Yok


Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : 04 Aralık 2013, 15:59:27 »

süper tarif. ağzım sulandı okurken:) teşekkürler
Logged
ezgezen
Acemi Üye
**


Cinsiyet: Bayan
Mesaj Sayısı: 10

Avatar Yok


Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : 24 Aralık 2013, 12:59:16 »

Tesekkurler
Logged
Sayfa: [1]   Yukarı Çık :)
 
Gitmek istediğiniz yer:  


Benzer Konular
Konu Başlığı Başlatan Yanıtlar Görüntü Son Mesaj
Beğendili Mantar Sote Yeni
Sebze Yemekleri
kezban62 0 1981 Son Mesaj 19 Ekim 2011, 16:33:40
Gönderen : kezban62
Beğendili Pastırma Yeni
Sebze Yemekleri
kezban62 0 1850 Son Mesaj 19 Ekim 2011, 16:34:01
Gönderen : kezban62
Fıstıklı Kebap Yeni
Et Yemekleri
elze 2 3119 Son Mesaj 24 Ocak 2013, 17:42:46
Gönderen : vö1410
Diyet Listelerinde Kebap Yeni
Diyet
Mavi_Kiyamet 0 2418 Son Mesaj 03 Aralık 2013, 21:15:53
Gönderen : Mavi_Kiyamet