Sayfa: [1]   Aşşağı İn :)
Gönderen Konu: Kırmızı Lahanalı Ekşi Elmalı Et Sote  (Okunma Sayısı 1531 Defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi Konuyu İncelemekte.
kezban62
Moderatör
*


Cinsiyet: Bayan
Mesaj Sayısı: 11424



Üyelik Bilgileri WWW
« : 12 Temmuz 2010, 18:05:42 »


Malzemeler:

850 g sığır kontrfilesi ya da antrikotu (bütün yağları alınıp, yaklaşık 4 cm boyunda ince şeritler halinde kesilmiş)
1 iri arpacık soğanı (doğranmış)
1/2 tatlı kaşığı tuz
50 cl. (2 su bardağı) tuzsuz esmer et suyu (ya da tuzsuz tavuk suyu)
2 tatlı kaşığı kimyon tohumu (ya da 1 tatlı kaşığı toz kimyon)
1250 g kırmızı lahana (ortadaki odunsu bölüm çıkarıldıktan sonra, 4'e bölünüp doğranmış)
2 ekşi yeşil elma (çekirdekli bölümleri çıkarılıp, her biri 4'e bölündükten sonra, 5 cm uzunluğunda ve 5 mm kalınlığında halkalar halinde kesilmiş)
1 çorba kaşığı bal
4 çorba kaşığı limon suyu (taze sıkılmış)
7 tatlı kaşığı karabiber (taze çekilmiş)
1 1/2 çorba kaşığı ayçiçek yağı
2 taze soğan (ayıklanıp, doğranmış)

Yapılışı:

Arpacık soğanları, tuz, et (ya da tavuk) suyu ve kimyonun yarısını emaye bir tencerede karıştırıp, tencereyi orta ateşe oturtarak, karışımı yaklaşık 12,5 cl (1/2 su bardağı) kalıncaya kadar (yaklaşık 40 dakika) kaynatın. Bu arada kırmızı lahana parçaları, ekşi elma halkaları ve kalan kimyonu bir salata kâsesine koyup, bal ve limon suyunu küçük bir kâsede karıştırarak, üstlerine boşaltın. Sonra iyice karıştırıp, bir kenara bırakın.

Et şeritlerini bir salata kâsesine koyup, üstlerine karabiberi serperek, karıştırın. Tencereyi ateşten alıp, içindeki arpacık soğanlı karışımı, kâsedeki et şeritlerinin üstüne boşaltarak, yeniden iyice karıştırın.

Kalın dipli bir tavaya ayçiçek yağının 1 çorba kaşığını koyup, tavayı harlı ateşe oturtarak, yağı kızdırın. Yağ kızınca, kâsedeki etli - arpacık soğanlı karışımı koyup, taze soğanları da ekleyin ve sık sık karıştırarak, et şeritleri altın sarısı bir renk alıncaya kadar (yaklaşık 1,5 dakika) sote edin. Sonra tavayı ateşten alıp, karışımı bir kâseye aktarın.

Tavaya kalan ayçiçek yağını koyup, tavayı orta ateşe oturtarak, yağı ısıtın. Yağ ısınınca, kâsedeki kırmızı lahana - elma karışımını koyup, sık sık karıştırarak, lahanalar hafifçe yumuşayıncaya kadar (3-4 dakika) pişirin. Öbür kâsedeki etli - arpacık soğanlı karışımı ekleyip, iyice karıştırdıktan sonra, tavayı ateşten alın ve et soteyi bekletmeden servis yapın.
Logged
Kadın Temsilcisi
KadıncaForum
*****

Offline

Mesajlar: 27222

View Profile
Re: Kırmızı Lahanalı Ekşi Elmalı Et Sote
« Posted on: 28 Nisan 2024, 21:35:38 »

 
      uyari
Merhaba Ziyaretçi, Öncelikle Sitemize Hosgeldin. Ben KadıncaForum Botu Olarak Siteden Yararlanabilmeniz İçin, Üye Olmanızı Öneririm. Unutmayınız! Bu Site Sadece, Biz Kadınlara Özeldir.

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: Kırmızı Lahanalı Ekşi Elmalı Et Sote oyunlari, Kırmızı Lahanalı Ekşi Elmalı Et Sote programi, Kırmızı Lahanalı Ekşi Elmalı Et Sote oyunu indir, Kırmızı Lahanalı Ekşi Elmalı Et Sote program yükle, Kırmızı Lahanalı Ekşi Elmalı Et Sote download, Kırmızı Lahanalı Ekşi Elmalı Et Sote istenmeyen tüyler, Kırmızı Lahanalı Ekşi Elmalı Et Sote resimleri, Kırmızı Lahanalı Ekşi Elmalı Et Sote haber, Kırmızı Lahanalı Ekşi Elmalı Et Sote yükle, Kırmızı Lahanalı Ekşi Elmalı Et Sote lazer epilasyon, Kırmızı Lahanalı Ekşi Elmalı Et Sote msn eklentisi, sarki sözleri
Sayfa: [1]   Yukarı Çık :)
 
Gitmek istediğiniz yer:  


Benzer Konular
Konu Başlığı Başlatan Yanıtlar Görüntü Son Mesaj
Tatlı Ekşi Soslu Samosa Yeni
Yemek ve Tatlı Tarifleri
kezban62 0 1796 Son Mesaj 15 Nisan 2013, 15:33:30
Gönderen : kezban62
Tatlı-ekşi Karışık Sebze Tabağı Yeni
Yemek ve Tatlı Tarifleri
kezban62 1 2559 Son Mesaj 23 Nisan 2013, 21:51:36
Gönderen : selmin
Ekşi Sözlük'te şok Ayrılık Yeni
Network ve İnternet
-minel- 0 1508 Son Mesaj 06 Mayıs 2015, 14:49:55
Gönderen : -minel-