Sayfa: [1]   Aşşağı İn :)
Gönderen Konu: Kuru Köfte  (Okunma Sayısı 4645 Defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi Konuyu İncelemekte.
PnR_Sz
Kraliçe
*


Cinsiyet: Bayan
Mesaj Sayısı: 601



Üyelik Bilgileri
« : 06 Mayıs 2010, 18:47:28 »

Malzemeler
Karabiber
1 kg. köftelik kıyma
1 tatlı kaşığı kimyon
2 adet haşlanmış patates
1 adet kuru soğan
1/2 demet maydanoz
1 adet yumurta
2 dilim bayat ekmek
2 su bardağı sıvı yağ
Tuz






Yemeğin Tarifi 
Kıyma, rendelenmiş soğan, ufalanmış ekmek içi, yumurta, patates püresi, ince doğranmış maydanoz, tuz, karabiber ve kimyonu karıştırıp yoğurun.

Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar alıp, parmak şeklinde yuvarlayın.

Köfteleri kızdırılmış sıvı yağda kızartın. Kuru köfteleri soğuk olarak servis yapın.
Logged
Kadın Temsilcisi
KadıncaForum
*****

Offline

Mesajlar: 27222

View Profile
Re: Kuru Köfte
« Posted on: 28 Mart 2024, 19:25:43 »

 
      uyari
Merhaba Ziyaretçi, Öncelikle Sitemize Hosgeldin. Ben KadıncaForum Botu Olarak Siteden Yararlanabilmeniz İçin, Üye Olmanızı Öneririm. Unutmayınız! Bu Site Sadece, Biz Kadınlara Özeldir.

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: Kuru Köfte oyunlari, Kuru Köfte programi, Kuru Köfte oyunu indir, Kuru Köfte program yükle, Kuru Köfte download, Kuru Köfte istenmeyen tüyler, Kuru Köfte resimleri, Kuru Köfte haber, Kuru Köfte yükle, Kuru Köfte lazer epilasyon, Kuru Köfte msn eklentisi, sarki sözleri
kezban62
Moderatör
*


Cinsiyet: Bayan
Mesaj Sayısı: 11424



Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : 19 Ekim 2011, 22:04:18 »

MALZEMESİ
1 kg yağsız dana kıyma
4 adet orta boy kuru soğan (çok ince rendelenmiş)
1 adet yumurta
7-8 dilim bayat ekmek (kabuklarını soymamıza gerek yok!)
veya tost ekmeği
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon

Kızartmak için:
1 su bardağı ayçiçek yağı

TARİF
Önce bayat ekmekleri bol suda ıslanmaya bırakalım.
Öte yandan derin bir yoğurma kabının içine kıymayı, rendelenmiş soğanı, yumurta, tuz, karabiber ve kimyonu ekleyelim. Islanıp iyice yumuşayan ekmekleri elimizle sıkıp, köfte harcının içine karıştıralım. Şimdi de tüm malzemeleri iyice karıştırıp yoğurmaya başlayalım. Köfte harcı ne kadar uzun yoğrulursa, en az 8-10 dakika gibi o kadar iyi kızarır ve lezzetli olur. Hatta yoğrulan köfte harcını toparlayıp, 1-2 saat buzdolabında dinlendirmeniz de bu lezzete çok katkıda bulunacaktır.
Sonra köfte harcından kabuklu ceviz kadar parçalar koparalım, iki elimizin arasında yuvarlayıp, 10 cm boyunda 1,5 cm. eninde uzun mekik, köfteler hazırlayalım. Bir tepsinin içine 1 yemek kaşığı unu serpiştirip, köfteleri yan yana dizelim. Bu arada geniş bir tavada yağı kızdırıp, köfteleri arkalı önlü kızartalım. Üzerine kağıt peçete serilmiş bir tabağa dizip, fazla yağı emdirelim. Sonra da ılık olarak servise sunalım. Yanında bence patates salatası ya da patates kavurması muhteşem olur.

Afiyet Olsun......
Logged
ihuzunlu
Yeni Üye
*


Cinsiyet: Bayan
Mesaj Sayısı: 4

Avatar Yok


Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : 17 Şubat 2013, 20:50:19 »

kuru köfteyi ben de yapıyorum. Ancak bir de sizin tarifinile denemek istiyorum. Teşekkürler.
Logged
ddafni
Acemi Üye
**


Cinsiyet: Bayan
Mesaj Sayısı: 12

Avatar Yok


Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #3 : 14 Mayıs 2013, 09:56:05 »

Teşekkürler
Logged
sinem11
Yeni Üye
*


Cinsiyet: Bayan
Mesaj Sayısı: 3

Avatar Yok


Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : 19 Haziran 2013, 21:20:19 »

en sevdiğim annem aklıma geldi Gülümseme
Logged
Karaelmas
Kraliçe
*


Cinsiyet: Bayan
Mesaj Sayısı: 2201



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : 15 Temmuz 2013, 04:17:07 »

Teşekkürler.
Logged
Sayfa: [1]   Yukarı Çık :)
 
Gitmek istediğiniz yer:  


Benzer Konular
Konu Başlığı Başlatan Yanıtlar Görüntü Son Mesaj
Kuru Dutlu Kurabiye Yeni
Bisküvi - Kurabiye
imge34 0 1771 Son Mesaj 03 Ağustos 2014, 14:58:32
Gönderen : imge34