Sayfa: [1]   Aşşağı İn :)
Gönderen Konu: Barbunya Pilaki  (Okunma Sayısı 3151 Defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi Konuyu İncelemekte.
kezban62
Moderatör
*


Cinsiyet: Bayan
Mesaj Sayısı: 11424



Üyelik Bilgileri WWW
« : 11 Mayıs 2011, 17:08:00 »

Barbunya, Barbunya Pilaki, Meze, Pilaki, Pilaki Tarifi

Malzemeler:

    1 kg. barbunya
    2 adet sogan
    2-3 diş sarımsak
    2 adet havuç
    1 adet patates
    3-4 tane sivri biber
    6 tane domates
    ½ demet maydanoz
    1 adet limon
    1 su bardağı zeytinyağı
    4 su bardağı su
    tuz
    şeker

Hazırlanışı:

Barbunyayı ayıklayın ve 4 su bardağı suda 20 dakika kadar haşlayıp, süzün. Süzme suyundan 1,5 su bardağı alın. Limonu sıkıp bir kenara koyun.

Yağı kızdırın, ince kıyılmış soğanı iyice kavurun. Küp şeklinde doğranmış patates, doğranmış sivribiber ve havucu ekleyin. Sebzeleri hafif kavurun.

Tencereye haşlanmış barbunya, rende domates, su, limon, tuz ve şekeri ekleyin. Yirmi dakika pişirin. Soğuduktan sonra üzerine ince kıyılmış maydanozu serpiştirin. Afiyet olsun!
Logged
Kadın Temsilcisi
KadıncaForum
*****

Offline

Mesajlar: 27222

View Profile
Re: Barbunya Pilaki
« Posted on: 20 Nisan 2024, 17:00:23 »

 
      uyari
Merhaba Ziyaretçi, Öncelikle Sitemize Hosgeldin. Ben KadıncaForum Botu Olarak Siteden Yararlanabilmeniz İçin, Üye Olmanızı Öneririm. Unutmayınız! Bu Site Sadece, Biz Kadınlara Özeldir.

giris  kayit
Anahtar Kelimeler: Barbunya Pilaki oyunlari, Barbunya Pilaki programi, Barbunya Pilaki oyunu indir, Barbunya Pilaki program yükle, Barbunya Pilaki download, Barbunya Pilaki istenmeyen tüyler, Barbunya Pilaki resimleri, Barbunya Pilaki haber, Barbunya Pilaki yükle, Barbunya Pilaki lazer epilasyon, Barbunya Pilaki msn eklentisi, sarki sözleri
kezban62
Moderatör
*


Cinsiyet: Bayan
Mesaj Sayısı: 11424



Üyelik Bilgileri WWW
« Yanıtla #1 : 26 Temmuz 2012, 11:46:28 »

Barbunya Pilaki Tarifi - Barbunya Pilaki Nasıl Yapılır - Barbunya Pilaki Malzemeleri


    Malzemeler - 1 Kg Barbunya
    - 1 Küçük boy Havuç
    - 1 Adet Kereviz
    - 2 Adet Kuru Soğan
    - 1 Tutam Maydanoz
    - 6 Diş Sarımsak
    - 1 Tatlı kaşığı Toz Şeker
    - 1 Su bardağı Zeytinyağı
    - Kararında Tuz Hazırlanışı Taze barbunya fasulyelerinin içini çıkarın. Üzerini örtecek kadar suyla bir taşım kaynatın. Ateşten alıp suyunu süzün. (Kuru barbunya kullanıyorsanız kara suyu çıkana kadar haşlayın, süzün.) Barbunya haşlanırken soğan, havuç ve kerevizi soyun. Soğanla kerevizi ince ince kıyın. Havucu yarım santim eninde dilimleyin. Kalın tabanlı bir tencerede doğradığınız sebzeleri zeytinyağıyla ateşe koyun. Soğan sararana kadar arada bir karıştırarak kavurun. Sarımsakları irice doğrayın, 1-2 dakika da sarımsağı kavurun. Bunun üzerine 2 su bardağı su (kuru barbunya fasulyesi kullanıyorsanız 3 su bardağı su), şeker ve haşlanmış barbunyayı koyun. Önce harlı ateşte bir taşım kaynatın. Sonra fasulye iyice yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin. Biraz suluca kalmış olacak. Sıcakken servis kabına boca edin. Üzerine maydanozları doğrayın. Ilık veya soğuk olarak servis yapın.
Logged
Karaelmas
Kraliçe
*


Cinsiyet: Bayan
Mesaj Sayısı: 2201



Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : 30 Ocak 2013, 08:41:33 »

Teşekürler.
Logged
Sayfa: [1]   Yukarı Çık :)
 
Gitmek istediğiniz yer:  


Benzer Konular
Konu Başlığı Başlatan Yanıtlar Görüntü Son Mesaj
Barbunya Çorbası Yeni
Çorbalar
kezban62 2 3580 Son Mesaj 30 Ocak 2013, 08:41:37
Gönderen : Karaelmas
Nar Ekşili Barbunya Yeni
Sebze Yemekleri
kezban62 0 1651 Son Mesaj 26 Temmuz 2012, 11:35:23
Gönderen : kezban62
Barbunya Izgara, Çam Fıstığı Ve Sumak Pesto Yeni
Deniz Ürünleri
kezban62 0 1839 Son Mesaj 20 Mayıs 2013, 14:36:23
Gönderen : kezban62