Ölümcül Hastalıkları Önleyen 10 Gıda
(1/1)
_dark_:
Balık: Kalp krizine karşı iyi geliyor Somon, alabalık ve ton balığı türleri, D vitamini ve Omega-3 yağı ile yüksek tansiyonu düşürüyor
Havuç: Günde 5 adet havuç, kalp krizi riskini üçte iki oranında azaltıyor Havuç, ayrıca gözler için de yararlı
Sarımsak: Soğuk algınlığına karşı savaşıyor Enfeksiyonlarla mücadele için, günde 2 diş sarmısak yenilmesi, büyük fayda sağlıyor Sarımsak, bakteriyel ve virütik hastalıklara ve enfeksiyonlara karşı doğal bir antibiyotik görevi yapıyor
Karnıbahar: Kanseri kısıtlayan karotenoid maddesi üretiyor Özellikle çiğ olarak yenilmesi tavsiye ediliyor
Fasulye: Şeker hastalığını önlüyor ve vücuttaki ensülin üretimini dengede tutuyor
Soğan: Kolesterol düzeyini düşürüyor Böylece, kalp krizi ve kansere karşı önleyici görev üstleniyor
Zeytinyağı: Yüksek tansiyonu düşürüyor ve vücutta taş oluşmasını önlüyor Zeytinyağı ayrıca, kötü kolesterol LDL düzeyini azaltıyor, iyi kolesterol HDL’yi ise koruyor ya da artırıyor
Elma: Kolon kanserini önlüyor Beyin ve kemiklerin ihtiyaç duyduğu boron maddesini barındırıyor Elmadaki balic asid ise boşaltım sistemi için yararlı
Portakal: C vitamini deposu portakal, hamile kalmayı kolaylaştırıyor, virüsler ve alerji ile mücadele ediyor
Soya fasulyesi: Kemik hastalıklarına karşı ‘birebir’ diye niteleniyor ve vücuttaki kemiklerin gücünü koruyor
demren:
Paylaşım için teşekkürler.
Navigasyon
[0] Mesajlar