Köpoğlu (4 Kişilik)
Malzemeler:
1 Adet Patlıcan
1 Adet Patates
1Adet Havuç
1 Adet Kabak
3 Adet Sivribiber
1 Su Bardağı Sıvıyağ
Tuz
HAZIRLANIŞI :
1 adet patlıcan,patates,kabak,havuç ve 3 adet sivri biberi küçük küçük doğrayın.1 su bardağı sıvıyağı kızdırın.Sırayla patlıcan,patatesi kabak,havuç ve sivribiberleri kızartın.
Kızarttığınız sebzeleri geniş bir kabın içinde karıştırın.4 diş dövülmüş sarmısağı,1 su bardağı yoğurdun içine alıp,sebzelerin üzerine gezdirin.
2 çorba kaşığı sıvı yağı kızdırın.İçine kırmızı biberi ekleyin.Yoğurdun üzerine döküp,servis yapın.