Malzemeler :
2 su b.irmik
1 su b. toz fındık
2 su b. portakal suyu
2 su b. toz şeker
2 su b. su
2 çorba k. tereyağı
sıvıyağ
Hazırlanışı :
Helva için ilk olarak tereyağını eritin. Ardından üzerine sıvıyağı da ekledikten sonra irmiği ilave edip kısık ateşte sürekli kavurun. 2-3 dk. kavrulduktan sonra çekilmiş toz fındığı ve portakal kabuğunu da ekleyerek kısık ateşte kavurmaya devam edin.
Şerbeti için ise tencereye 2 su b. portakal suyunu, 2 su b. suyu ve 2 su b. toz şekeri alarak karıştırın. Rengi dönen irmiğin üzerine şerbetini döküp kaynayana kadar karıştırın. Yoğunlaşınca kapağını kapatıp kısık ateşte demlendirin.