MALZEMELER:
PANDİSPANYA İÇİN:
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
6 adet kuru incir
1 su bardağı ceviz içi (elle kırılmış büyük parçalı olsun)
ÜZERİ İÇİN:
1 Su bardağı su
1 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı nescafe (ben 1 yemek kaşığı capuccıno kullandım)
TAVUK GÖĞSÜ İÇİN:
1 Litre süt ( 5 su bardağı )
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
5 yemek kaşığı şeker
50 gr margarin
1 paket vanilyalı krem şanti
PANDİSPANYANIN YAPILIŞI:
Önce kuru incirleri suya yatırın.kuru incirler suda yumuşarken,şekerle yumurtayı çırpın.içine un,elle kırılmış ceviz parçalarını,küp küp doğranmış kuru incirleri ve kabartma tozunu koyup karıştırın.yağlanmış kare borcama dökün.180 derecede 1 saate yakın pişirin.piştikten sonra dinlenmeye bırakın.ılıyınca 1 su bardağına şeker ve nescafeyi koyup karıştırın.ben capuccıno kullandım.keki ıslatın.
KREMANIN YAPILIŞI:
1 litre süte un,nişasta ve şekeri ekleyip çırpma teli ile karıştırarak pişirin.kaynayınca içine margarini koyup mikserle 10 dk çırpın.krema ılık hale gelince içine 1 paket krem şantiyi toz halinde koyup tekrar mikserle çırpın.kekin üzerine dökün.üzerine çikolata rendeleyin.soğuk servis yapın.afiyet olsun.