Yaz günlerinin serin tatlısı.
İçindekiler
2 paket krem şanti
1 paket limonlu jöle
1 adet limon
2 paket petibör bisküvi
2 su bardağı süt
2 su bardağı su
Hazırlanışı
Limonun suyu sıkılır.
1 bardak su kaynatılır.
Limonlu jöle önce kaynar su ile sonra soğuk su ile karıştırılarak hazırlanır.
Toz krem şantiler süt ile çırpılır.
Petibörler kırılır.
Jöle, limon suyu, krem şanti karıştırılıp çırpılır.
Petibörler eklenir.
Kalıba doldurulup bir gece dondurulur.
Not
Parfeyi büyük kalıp yerine topkek kalıplarına yaparsanız servisi çok daha kolay olur. Silikon kalıplar bu iş için harikalar.
Bu tarifi istediğiniz meyvelerle yapabilirsiniz. Çilekli jöle, parça çilek gibi.