Waffle Hamurunun Malzemeleri:
1 kg un
350 gr şeker
375 gr tereyağ
125 gr sıvı yağ
200 gr süt
16 adet yumurta
20 gr kabartma tozu
Limon kabuğu rendesi
Portakal kabuğu rendesi
Waffle Kremasının Malzemeleri:
110 gr nişasta 10 gr vanilya 3 adet yumurta 200 gr şeker 1 kg süt
YAPILIŞI:
Waffle hamuru için verilen malzemelerin tamamı sırayla büyükçe bir kabın içine alınır ve iyice karıştırılır. Kepçe yardımıyla alınan bir miktar hamur, waffle pişirme makinesinde pişirilir.
Ayrı bir tarafta kremanın sütü kaynatılır, kaynayan süte şeker ilave edilir. Başka bir kapta ise nişasta, yumurta ve vanilya karıştırılarak bu karışım yavaş yavaş kaynayan süte eklenir. Pişen krema karıştırılarak soğutulur.
Hazırlanan waffle hamurları pişirildikten sonra ortadan ikiye bölünür ve alt tarafa krema sürülür.
Üstte kalan bölümün iç yüzüne ise nutella sürülür. Kremanın üzerine arzunuza göre dilimlenmiş çilekler ya da muzlar yerleştirilir ve dondurma ilave edilir. Üst kapak kapatılır, pudra şekeri ile süslenerek servis edilir.
Nutellalı Çilekli Muzlu Waffle